Digidexo.com

Helsemessige fordeler av fiskeolje

I en helse-bevisst verden, er fiskeolje raskt blitt et kosttilskudd must.
Fra hjertesykdommer til frisk hud, fiskeolje, og spesielt omega-3-fettsyrer som finnes i fiskeolje, har blitt funnet å ha flere helsemessige fordeler. Disse Omega-3 fettsyrene finnes rikelig i kaldtvannsfisk, som laks og torsk, men er også lett tilgjengelig i over-the-counter piller og oljer.

Hjertesykdom

Studier har vist at fettsyrene i fiskeolje kan redusere risikoen for hjertesykdommer. Fiskeolje hjelper hjertet ved gende triglyseridnivåer og blodtrykk, regulerer unormal hjerterytme og bremse oppbygging av plakk (åreforkalkning). Docosahexgenoic (DHA) og eikosapentaensyre (EPA) er to av de viktigste grunnene forskere mener fiskeolje er gunstig for hjerte helse. Tilstedeværelsen av langkjedede fettsyrer DHA og EPA (de to viktigste fettsyrer som finnes i fiskeolje) ledet det amerikanske Food and Drug Administration for å gi en "kvalifisert helsepåstand" i september 2004 å si at "støttende, men ikke avgjørende "forskning viste at DHA og EPA kan redusere risikoen for koronar hjertesykdom.

Strokes

Når plakk bygger seg opp i vener og arterier, kan blodpropper dannes. Når disse blodpropp bryte fri de kan reise til hjernen, og forårsake et slag. Med bruk av fiskeolje, er plakk fordelt i vener og arterier, redusere blodpropper og i sin tur risikoen for slag.

Sunne ledd

Fiskeolje, spesielt EPA tilstede i fiskeolje, har også vist seg å bidra til inflammatoriske tilstander. EPA i fiskeolje bidrar til å smøre leddene for å hjelpe rense kroppen for tilstander som revmatoid artritt, felles ømhet og stivhet om morgenen.

Strokes

Studier har også vist bruk av fiskeolje øker kroppens produksjon av serotonin. Høy serotonin hjelper kroppen føles bra samtidig bidra redusere risikoen for psykiske lidelser som ADHD og bipolar schizofreni. Det er også påvist fiskeolje for å hjelpe hjernens minnefunksjon sammen med å hjelpe brukerens tilbakekalling evne, fokus og resonnement.

Skin Health

Igjen er de langkjedede fettsyrer har vist seg å bidra til å forbedre produksjonen av kollagen og elastin. Økt kollagen og elastin nivåer i sin tur hjelper kroppen produsere sunnere og yngre hud.