Digidexo.com

Hvordan å gjenopprette fra en hysterektomi

Hvordan å gjenopprette fra en hysterektomi


Tiden det tar å komme seg fra en hysterektomi varierer mye avhengig av pasientens og prosedyren. Kvinner som har laparoskopiske Subtotal hysterektomier (LSH) kan dra hjem fra sykehuset i løpet av 48 timer og være tilbake på jobb i 7 til 10 dager. Utvinning fra en radikal hysterektomi med fjerning av lymfeknuter kan ta flere måneder. Hver kvinne må bo i nær kontakt med hennes helsevesenet team og gjenopprette i sitt eget tempo.

Bruksanvisning

Vet Hvordan gjenopprette fra Hysterektomi

•  Ta ansvar for din utvinning. Ikke tillat deg selv å bli presset tilbake i arbeid eller husholdningsrutiner på andres timeplan. Alle gjen i ulikt tempo, så du bør gjenoppta normale mønstre når du føler deg frisk nok til å gjøre det.

Nettverk med andre kvinner som har gjennomgått hysterektomier. Kvinner som har hatt kirurgi kan gi strategier som bare kommer fra erfaring. Tidligere pasienter kan også tilby støtte at ikke-pasienter ikke kan være i stand til å gi.

Få flytte så snart du er i stand etter operasjonen. Under legens retning, begynne enkle tøyningsøvelser og gange på flatt underlag.

Ikke kjør bil, løpe, jogge, svømme eller delta i aerobic trening før sluppet å gjøre det av legen din. Retur til visse typer trening for tidlig kan føre til de resterende organene i bukhulen å skifte eller kollaps.

Avstå fra sex for 4 til 6 uker etter alle typer hysterektomi. Hysterektomi definitivt slutter ikke seksuell nytelse, men engasjerende i sex for tidlig kan føre til infeksjon og orgel forskyvning.

Forvent å føle seg deprimert og å ha humørsvingninger. Fordypningen kan ha en kjemisk rot slik som en hormonubalanse. Depresjon kan også stamme fra den følelsesmessige reaksjon på tap av fruktbarhet.

Tips og advarsler

  • Overgangsalder vil definitivt finne sted når eggstokkene blir fjernet som en del av en hysterektomi. Mange kvinner finner muligheten for medisinsk indusert menopause å være den skumleste delen av en hysterektomi. Trening, kosthold og symptomatisk behandling med naturlige produkter kan være ganske effektive i å lindre mange overgangsalder sykdommer.
  • Rapportere dreven spotting, blodstrøm eller annen drenering til legen med en gang.
  • Overvåke snitt. Snittene som er varm eller vondt å ta på eller som oser bør rapporteres til legen din umiddelbart.
  • Forstå at korttids nummenhet i området av snittet, i magen, er å forvente øvre ben og lår. Fortell legen din dersom mangelen på følelsen fortsetter mer enn noen få dager eller utvides.
  • Fortell legen din hvis du har blod i urinen eller hvis du har en blodig eller svart avføring.