Digidexo.com

Næringsmidler til diabetikere

Den gode nyheten for diabetikere er det er ingen spesielle matvarer du må spise og ingen som er helt utenfor grensene, heller. Likevel, en person med diabetes må ta hensyn til hva og hvor mye hun spiser, spesielt karbohydrater, som brytes ned til enkle sukkerarter gjennom fordøyelsen og vil gjøre blodsukkeret stige.

Karbohydrater

Karbohydrater omfatter brød, ris, pasta, frokostblandinger, kjeks, frukt, juice, melk, yoghurt, stivelsesholdige grønnsaker (potet, mais, erter), belgfrukter, bønner og søtsaker. Å vite hvor mange karbohydrater porsjoner å ha på hvert måltid og snacks vil hjelpe deg med hensyn til hvor mye av hver mat å spise. Vanligvis området er tre til fem porsjoner karbohydrater daglig, med en porsjon tilsvarer 15 gram. Sørg for å spore totale karbohydrater og ikke sukker, som alle karbohydrater påvirker blodsukkeret.

Eksempler på en porsjon er: en brødskive; en fjerdedel av en bagel; 1/3 kopp kokt pasta eller ris; et lite eple; en halv banan; 1 kopp melk; 1/2 kopp korn; og en spiseskje sukker.

Ikke-karbohydrat matvarer

Når overvåking karbohydrater kan du spise mindre enn vanlig, og befinner deg sulten. For å fylle opp uten ekstra karbohydrater, øke din ikke-stivelsesholdige grønnsaker inntak, som brokkoli, spinat, grønne bønner, sommer squash og gulrøtter. Også er det viktig å inkludere protein med alle måltider, som det vil fylle deg opp og holde deg mett lenger uten at det påvirker blodsukkeret.

Sugar-Free Foods

Mange diabetikere kjøpe sukkerfri godteri og snacks tro at de ikke vil påvirke blodsukkeret. Dessverre, ikke null sukker betyr ikke null karbohydrater, så sørg for å holde oversikt over hvor mye du får i deg. I tillegg, sukkerfrie produkter inneholder ofte sukkeralkoholer som kan forårsake oppblåsthet og gass.

I siste instans kan diabetikere spise alle samme mat som alle andre, de trenger bare å overvåke deres karbohydratinntak. Så hvis du kommer til en bursdagsfest, og vet at du vil ønske å spise et kakestykke med alle andre, så sørg for å spare minst to karbohydrater porsjoner fra måltidet, slik at du kan nyte det uten skyld.