Digidexo.com

Hva som forårsaker leukemi hos barn?

Hva som forårsaker leukemi hos barn?

Origins of Childhood Leukemi

Leukemi hos barn kommer i to grunnleggende former; den mest vanlige er akutt lymfatisk leukemi. Ifølge envirohealthpolicy.net, slår AL leukemi 59 av hver 1 million barn under 5. Symptomene på sykdommen er ødeleggende, alt fra blodmangel til skjelettsmerter. Heldigvis, takket være moderne medisin, er det en høy overlevelse. Dessverre, som alle krefttyper, vi vet bare potensielle triggere. For leukemi, er det ingen direkte årsak.

Medvirkende faktorer

Forårsaket av en overdoser av muterte hvite blodlegemer i benmargen, har leukemi en rekke potensielle risikofaktorer. All kreft er forårsaket av skadet DNA som produserer mutert, raskt regenererende celler. All kreft kan potensielt finne sin kilde i miljørisiko som stråling, narkotika, genetiske faktorer og andre kjemikalier. Den mest potente risikofaktor for leukemi er tilstedeværelsen av andre genetiske tilstander som bidrar til et svekket immunsystem. Forhold som Klinefelters og Downs syndrom innebærer en økt risiko for leukemi. Identiske tvillinger er også unikt utsatt. Den ene punktet for fritak i utviklingen av barneleukemi er minsket effekten av miljøfaktorer blant sykdommens sannsynlige årsaker. Ingen avgjørende data knytte kosthold og trening for å tidlig angrep av akutt lymfatisk leukemi. Dessverre, kan dette være på grunn av en manglende forståelse av barneleukemi generelt.

Diagnose

Advent av ny teknologi har gjort det mulig for bedre diagnostisering av akutt lymfatisk leukemi, som kan føre til nye gjennombrudd i forståelsen av sykdommen sak. Siden symptomene som følger med AL leukemi er så mangfoldig, begynner diagnosen ofte med en medisinsk historie og blodprøver. Den mest effektive målingen er et antall hvite blodceller, med en høyere teller indikerer sannsynlig leukemi. Dette blir alltid fulgt med en benmargs analyse, noe som kan gjøre diagnostisering avgjørende.