Digidexo.com

Hvordan Raise HDL uten narkotika

High-density lipoproteiner (HDL) er gunstig fordi de lavere den totale mengden kolesterol i blodet ditt. Dette reduserer risikoen for hjertesykdom, som er grunnen til HDL er kjent som det "gode" kolesterolet. HDL-nivå bør være så høy som mulig; 60 milligram per desiliter blod (mg / dl) er det foretrukne nivået for noen med en normal koronar risiko. Du vil ofte være i stand til å øke HDL naturlig ved å gjøre noen grunnleggende endringer i livsstilen din.

Bruksanvisning

•  Slutte å røyke. Du kan dra nytte av et røykesluttprogram som inkluderer profesjonell rådgivning. Regelmessig røyking senker HDL nivå og også kan redusere evnen til HDL å transportere kolesterol fra blodårene til leveren din. Du kan være i stand til å øke HDL med opp til 10 prosent hvis du slutte å røyke.

Reduser inntaket av fett. Du kan vanligvis øke HDL nivå ved å spise færre fett, særlig mettet fett fra animalske produkter som storfekjøtt og meieriprodukter. Du bør også bruke matoljer som er høy i enumettet fett, som for eksempel rapsolje, olivenolje og peanøttolje. Du bør få bare 25 prosent til 35 prosent av kaloriene fra fett, og ikke mer enn 7 prosent av kaloriene fra mettet fett.

miste overflødig vekt. En fornuftig vekttap plan kombinerer vanligvis en reduksjon i kaloriinntaket med regelmessig mosjon. Din vekt har en direkte effekt på HDL-nivå, og du kan forvente å øke HDL nivå ved 1 mg / dl for hver 6 pounds at du taper.

Tren regelmessig. Aerob trening som løping, sykling og rask gange kan øke HDL nivå. Øvelsen planen bør inkludere 30 minutter eller mer av aerob trening fem dager hver uke.

Konsumere alkohol i moderate mengder. Begrense forbruket av alkohol til én drink per dag hvis du er kvinne, i en til to drinker per dag hvis du er mann. Dette nivået av alkoholforbruk er assosiert med økt HDL nivå, men du bør ikke begynne å drikke for å øke kolesterolnivået.