Digidexo.com

Ikke ioniserende stråling Training

Ikke ioniserende stråling Training


Ikke-ioniserende stråling er en form for elektromagnetisk stråling som har mindre energi enn ultrafiolett (UV) lys eller røntgenstråler. Mens dette gjør ikke-ioniserende stråling tryggere enn ioniserende slag, bærer det fortsatt noen risiko. Som med alle former for stråling, beskytte deg selv ved skjerming mot det og administrerende avstand mellom deg selv og sin kilde. Ulike myndigheter og uavhengige organisasjoner har definert trygge nivåer av eksponering, og utstyrsprodusenter følger disse retningslinjene.

Egenskaper

Som strålingsenergi øker med avtagende bølgelengde, har ikke-ioniserende stråling relativt lange bølgelengder, som strekker seg over synlig lys på omtrent 450 nanometer hele veien til radiobølger fra flere meter. Annet enn lys, er ikke-ioniserende stråling usynlig, men lett oppdages med elektroniske enheter. Det reiser i rette linjer og kan bli veiledet eller absorbert av ulike materialer.

Varme

I motsetning til ioniserende stråling, som kan direkte skade biologisk vev, varmer ikke-ioniserende stråling bare ting opp. Polare molekyler, som for eksempel vann, absorberer strålingen energi, blir varm. Mikrobølgeovner og varmelamper er vanlige eksempler på dette, selv om det skjer med alle bølgelengder til en viss grad. Sterk varme kan forårsake smerte og vevsskade.

Eksponering

The Food and Drug Administration (FDA) har gitt rammer for eksponering for radiobølger i MR-maskiner, selv om de fleste av de samme ideene gjelde for andre kilder til ikke-ioniserende stråling. Eksponering er definert i form av Specific Absorption Rate (SAR), som beskriver hvor mange watt energi bli absorbert av en kilo av menneskelig vev. FDA risikovurderingen er ikke mer enn 8 watt per kilogram vev i fem minutter, eller 4 watt / kg i 15 minutter. Andre organisasjoner, som Federal Communications Commission (FCC) og Occupational Safety og Heath Administration (OSHA), satt grenseverdier for spesifikke arbeidsplassen innstillinger og typer utstyr.

Skjerming

Du kan forebygge ikke-ioniserende stråling lekker ut av utstyr og kabling ved hjelp av ulike typer skjerming. I mange tilfeller bruker utstyr designere jordet metallbur å blokkere radiofrekvensenergi. Energien kan utføre sin tiltenkte funksjon inne i buret, men kan ikke unnslippe det. Et vanlig eksempel på skjerming er koaksial kabel. Den består av en indre trådleder omgitt av en plastkappe, i sin tur er omgitt av et ledende gitter. Den ytre mesh holder radiofrekvent stråling fra å slippe ut kabelen, særlig når den er koblet til en elektrisk jord.

Avstand

Alle stråling fra en punktlignende kilde avtar i intensitet som den resiproke verdi av kvadratet av avstanden fra kilden. Forskere og ingeniører kaller dette den inverse kvadrat lov. Med økende avstand, faller ikke-ioniserende stråling av strømmen til en liten brøkdel av hva det er i nærheten. Dette faktum, sammen med effekten av skjerming, tillate folk å jobbe trygt med stråling produserende utstyr.