Digidexo.com

Hva er årsakene til Behavioral angst?

Angstlidelser er tilstander preget av kronisk følelse av bekymring, panikk, frykt og spenning. Symptomer på angstlidelser er emosjonelle og fysiske, og, hvis den forblir ubehandlet, kan de negativt begrense livene til lider. De direkte årsakene til angstlidelser er ukjent; men nedenfor er de faktorene forskerne anser som sentrale i utviklingen av disse lidelsene.

Genetikk

Ifølge artikkelen "Hva er årsaken til en angstlidelse" av Cathy Frank MD, ulike typer angstlidelser (generalisert angstlidelse, sosial angstlidelse, tvangslidelser, post-traumatisk stresslidelse, og panikklidelse) har vist å kjøre i familier. Dette tyder på at noen individer kan være mer genetisk utsatt for utvikling av en angstlidelse enn andre.

Locus of Control

En annen faktor som kan føre til angst er det psykologer refererer til som "locus av kontroll." En intern locus av kontroll betyr at du føler at de hendelsene som skjer med deg er et direkte resultat av dine egne handlinger eller passivitet. En ytre kontroll betyr at du føler at de hendelsene som skjer med deg er helt ute av kontroll, for god eller dårlig. De med en ytre kontroll er mer utsatt for å utvikle en angstlidelse, som de bekymre seg oftere om ting de oppfatter de ikke kan kontrollere.

Nevrotransmittere

Dr. Cathy Franks artikkelen "Hva er årsaken til en angstlidelse," siterer også nevrotransmittere som viktige faktorer i utviklingen av en angstlidelse. Frank sier at, "Noen av disse kjemiske budbringere lede oss til å være mer opphisset. Noen av dem føre oss til å bli mer hemmet, og at ut-av-balanse reaksjon mellom disse budbringere kan spille en rolle i angstlidelser."

Personlighet

En annen faktor (nært knyttet til lokaliseringen av kontroll problem) er personlighet. De mer utsatt for følelser av stress og av å være overveldet og de som føler seg som om mye av sitt liv er ute av deres kontroll har større sjanse for å utvikle en angstlidelse.

Behandling

På grunn av de forskjellige årsaker til angstlidelser, en rekke behandlinger søker å løse ubalansen forårsaket av angstlidelse. For eksempel bidrar kognitiv atferdsterapi folk gjenkjenner den kontrollen de har i sine liv, og pasienter lære mestrings ferdigheter til å håndtere ulike stressfaktorer. HelpGuide.org lister også eksponeringsterapi som en effektiv behandling, som det tvinger en person med en angstlidelse til å møte sin frykt i et kontrollert miljø. Medisinering er også vanlig å behandle de kjemiske ubalanser anses nøkkel i utviklingen av en angstlidelse.