Digidexo.com

Hvordan bruke Klor og brom til å rense vann

Hvordan bruke Klor og brom til å rense vann


I de fleste krisesituasjoner, vil lokale tjenestemenn og helse avdelinger veilede deg om hvordan å desinfisere vannet. De to fremgangsmåter som generelt anvendes består av kokende vann eller behandle den med kjemikalier som klor, jod eller brom. Koke vann når det er mulig; det dreper alle mikroorganismer som kan forårsake sykdom. Bruke klor som et andrevalg; det dreper de fleste, men ikke alle sykdomsfremkallende organismer. Hvis mulig, bruk en standard husholdningsklor på rundt 5,25 prosent klor. Brom fungerer best for å desinfisere vann for bading og badestamper i stedet for å drikke.

Bruksanvisning

Klor Bleach

Velg en flaske på 5,25 prosent eller 6,0 prosent flytende klor blekemiddel slik. Vær sikker på blekemiddel har ingen duft, såpe eller fosfater.

Legg to dråper vanlig flytende klor blekemiddel til en qt. av forurenset vann, eller åtte dråper av klor til en liter av forurenset vann. Åtte dråper tilsvarer 1/8 ts. For fem liter vann, tilsett 40 dråper flytende blekemiddel, eller 1/2 ts.

Rør vannet godt etter tilsetting av klor og la den sitte i 30 minutter før du bruker den. Den normale smak har en klorsmak.

Oppbevar renset vann i rene beholdere med tette dekker.

Brom

Sett brom tabletter inn i din badestamp dispenser i henhold til dine varme instruksjoner badekar, og fylle karet med vann. Hold dispenseren fylt, men ta det når du bruker badestamp.

Legg brom tabletter til svømmebassenget for å rense vannet i henhold til ditt basseng instruksjoner. Sjekk brom tre til fire ganger hver uke for å opprettholde dem. I varme temperaturer og fuktighet, kan det hende du må legge til brom daglig.

Hold brom målinger i svømmebassenget mellom 2,5 og 4,0 deler per million (ppm), den ideelle lesing for renset vann. Test brom ved å dyppe en strimmel om 18 inches i vannet, holder strimmelen ut av vannet for tiden spesifisert på emballasjen, deretter sjekke fargen - ved hjelp av beholderen diagram - for brom lesing.

Legg til mer brom hvis nivået faller under 2,5 ppm. Bruk en automatisk kjemiske mater eller et basseng floater.

Tips og advarsler

  • Ikke bruk uten klor blekemiddel når desinfisering vann. Det vil ikke fungere.
  • Ikke bruk brom til å rense vann for å drikke med mindre du har noe annet i en nødsituasjon. Brom gjør drikkevann smaken som ubehagelig medisin.
  • Hvis klor du har skjer for å være mer enn ett år gammelt, er det sannsynligvis har mistet rundt 50 prosent av sin styrke. Doble antall dråper du legge til vannet.
  • Hvis du ikke vet styrken på blekemiddel du har, legge til 10 dråper blekemiddel per qt. vann. For ekstremt kaldt eller grumsete vann, la vannet bosette først, deretter doble mengden av klor.