Digidexo.com

Slik tolker du en brennende følelse i hodet

En brennende følelse i hodet eller hodebunnen kan være på grunn av ulike årsaker, hvorav noen er mer alvorlige enn andre. Det er viktig å identifisere årsaken til å forfølge den rette behandlingsalternativet. Hvis du eller noen du kjenner erfaringer dette symptomet, finner du følgende muligheter nyttig.

Bruksanvisning

Tenk nerveskader når du føler noen form for prikking, nummenhet eller brennende følelse i hodebunnen. En mulighet kan være på grunn av en skadet eller skadet nerve, som kan oppstå på grunn av en rekke tilstander som påvirker nerver, så som diabetes, diabetisk neuropati, neuropati og multippel sklerose.

Husk at nevritt (nerveskade) kan oppstå på grunn av vitaminmangel. Slike vitaminer inneholder tiamin, riboflavin og niacin.

Merknad om du begynte å miste håret på omtrent samme tid som den brennende følelsen i gang. En brenning i hodebunnen er noen ganger forbundet med mange hårsekker går inn i en hvilestadium (telegon stadium) på samme tid. En plutselig endring i kosthold, medisiner, ekstrem følelsesmessig stress eller en proteinmangel kan forårsake hårsekkene til å gå inn i telegon staten. Ny hårvekst stopper i denne fasen, hvilket resulterer i tap av hår.

Finn ut om kløe følger med brennende følelse. Hvis så, kan den skyldige være solbrenthet eller kjemisk forbrenning. En reaksjon i et nytt hår produkt er en annen mulighet.

Vær oppmerksom på at en skalp soppinfeksjon kan også være ansvarlig for den brennende følelsen. Hvis du også oppleve generell hårtap, kan dette være årsaken. Sopp kan vokse ned i hårsekken, forårsaker den til å falle ut.

Hint

  • Koke litt vann og tilsett et par poser med kamille. La den kjøle seg ned litt før det er varmt og gjelder komprimerer til det berørte området. Kamille er beroligende på hodebunnen.