Digidexo.com

Epilepsi Årsaker og risikofaktorer

Epilepsi er en forstyrrelse i hjernen som forstyrrer funksjonene til nerveceller i hjernen, ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag. Lidelsen, noe som fører til anfall, kan påvirke folk i ulike aldre.

Årsaker: Babyer og Barn

En mangel på oksygen, mors narkotikabruk og infeksjoner kan føre til epilepsi hos fostre. The Epilepsy Foundation sier at epilepsi hos babyer kan også skyldes hjerne misdannelser eller lavt blodsukker eller kalsiumnivå i blodet. Barn som får høy feber i barndommen noen ganger utvikle anfall og / eller epilepsi senere i livet, ifølge Mayo Clinic.

Årsaker: Voksne

Medisinske tilstander som kan føre til epilepsi hos voksne inkluderer demens, hjerneslag, hjerteinfarkt, søvnmangel, viral encefalitt, hiv og aids, og Alzheimers sykdom.

Årsaker: Voksne og barn

Hos barn og voksne, hodeskade og bly eller karbondioksid forgiftning kan føre til epilepsi, ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag. Utviklingsforstyrrelser, som autisme og Down syndrom, kan også føre til epilepsi.

Risikofaktorer: Family History

Personer som har familiemedlemmer med epilepsi har en større risiko for å utvikle sykdommen enn de med ingen familiehistorie med epilepsi. Det er visse former for epilepsi som er spredt gjennom familie gener.

Risikofaktorer: Vaner

The Mayo Clinic sier at folk som bruker illegale rusmidler, røyker sigaretter, har et usunt kosthold og / eller ikke trener regelmessig er mer utsatt for å utvikle epilepsi eller epilepsirelaterte tilstander enn mennesker med en sunn livsstil.

Risikofaktorer: Alder og kjønn

Barn og personer over 65 år er de gruppene som er mest utsatt for å utvikle epilepsi. Menn er mer utsatt enn kvinner for å få sykdommen, ifølge Mayo Clinic.