Digidexo.com

Bruk av en dilator Etter Stråling

Hvis du er under bekken stråling behandlinger for livmorhals eller livmorkreft, kan legen anbefale bruk av en vaginal dilator å bidra til å øke og gjenopprette elastisitet til vevet i skjeden din. Fordi strålebehandling kan føre til en opphoping av arrvev og en uttørking av huden i skjedeveggen, kan bekken eksamener være vanskelig, og sex kan være ubehagelig eller til og med smertefull. Den vaginale dilator kan bidra til å avhjelpe disse problemene.

Ved å bruke

Begynne å bruke dilator noen få uker etter at den siste strålebehandling behandling. Innen den tid bør irritasjon til vaginal vev er redusert. Bruk dilator, som ligner en tykk plast tampong, hver dag for den første måneden, og deretter avta bruken til fem dager i uken i løpet av andre gjennom den sjette måneden etter strålebehandling er avsluttet. Du må kanskje fortsette å bruke dilator opp til tre ganger i uken for livet for å holde vaginal vev myk og elastisk.

Vask

Før første gangs bruk, vaske vaginal dilator i varmt såpevann for å fjerne eventuelle bakterier som kan føre til en infeksjon i skjeden din.

Smør

Smøre et smøremiddel over tuppen av dilator og på vagina til rette for enkel oppføring. Sørg for å bruke et glidemiddel som er vannløselige, som oljebaserte smøremidler kan skade plasten av dilator over tid og kan tiltrekke seg bakterier.

Stilling

Ligg på ryggen i en husokkupasjon posisjon - med bøyde knær skiltes og bekken musklene så avslappet som mulig. Du må kanskje ta noen dype åndedrag for å bidra til å slappe bekken musklene.

Sett

Bruk to fingre for å åpne skjedeåpningen, og forsiktig, men bestemt, setter den avrundede tuppen av dilator inn i skjeden din. Bruk et jevnt trykk til å skyve dilator så langt du kan, rotere det sakte hvis du føler at dine vaginale muskler tensing å utvise den.

Hold

Forbli i en utsatt posisjon og hold dilator inni skjeden i 20 til 30 minutter, puste dypt for å slappe av. Klem forsiktig veggene i skjeden rundt dilator i flere sekunder om gangen, og deretter slappe av i flere sekunder. Veksle milde press og avslapping før det er på tide å fjerne dilator. Dette vil bidra til å gjenopprette elastisitet i din vaginal vegger og vil også oppfordre helbredende blodtilførselen til området. Gjenta øvelsen 3-4 ganger om dagen.

Betraktninger

Du bør begynne å føle en forbedring av vaginal tetthet og tørrhet innen åtte til tolv uker etter dine dilator øvelser. Ring legen din dersom du merker tegn på infeksjon, inkludert kløe, smerter, feber eller utflod, eller hvis du har uvanlig blødning etter begynner dilator terapi.