Digidexo.com

Matvarer som kan forårsake en migrene hodepine

Migrene er hodepine pluss. De kan helt forstyrre en persons liv, noe som gjør det umulig for ham å fungere. Migrene kan lande deg i seng for en dag eller mer. Legevitenskapen er ikke helt sikker på hva årsaken til migrene er, ifølge Mayo Clinic, derimot, er det antatt at miljøfaktorer og genetikk spiller en rolle. I tillegg, blir maten du spiser antas å være i stand til å utløse en migrene.

Unngå dette

Noen matvarer som anses som triggere for migrene er øl og rødvin, eller alkohol generelt; sjokolade; for mye koffein; bearbeidet mat; salt mat, asiatisk mat som inneholder mononatriumglutamat, aspartam og alderen oster. Rødvin, alderen ost, kylling lever, noen bønner, fiken og røkt fisk inneholder tyramin, som ser ut til å forverre hodepinen. Avlaste-migrene-headache.com forklarer at tyramin er et stoff som finnes i mange matvarer, som er produsert når aminosyren bryter naturlig ned. Tyramin kan resultere i blodårene strekke og dette kan ende opp i migrene kjedereaksjon. Mat som er i alderen eller konservert har ofte tyramin i den. Derfor, hvis du er utsatt for hodepine, bør du være skeptisk til rester som har blitt nedkjølt i mer enn en dag. Alderen matvarer bør unngås. Nitrater, som finnes i pølser, salami og bacon, kan be en hodepine, ifølge Healthprofessor.com.

Noen ganger bra, noen ganger dårlig

The Cleveland Clinic bemerker at overdreven koffein forbruk samt tilbaketrekning fra koffein kan føre til hodepine. Men på den annen side, til tider koffein kan være nyttig i behandling av akutt migreneanfall. Det hele avhenger av den enkelte.

Betraktninger

Noen mennesker kan få en migrene fra å spise bananer, meieriprodukter, plukket eller gjæret varer, avocado, peanøttsmør, sitrus, løk og nøtter.

Takk, men nei takk

Dr. Seymour Diamond, direktør for Diamond Headache Clinic, advarer mot å spise surkål, oliven og pickles eller noen gjærede soyaprodukter, inkludert teriyakisaus og soyasaus. Han advarer også mot salami, liverwurst og alt saltet, røkt, syltet, tørket eller alder, og sier for å unngå salami og pepperoni og anbefaler å ikke spise fruktfyll pie.

Expert Insight

Dr. David Buchholz av Johns Hopkins University sier at visse matvarer kan utløse en hodepine, men det kan ikke være umiddelbart. Effektene av maten kan forsinkes inntil tre dager. Han advarer mot å spise alle råvarer som inneholder tryamine fordi det er en naturlig mat kjemikalie som absolutt har vært knyttet til hodepine. Han anbefaler å spise sjalottløk og lekkasjer i stedet for løk. Dr. Buchholtz påpeker at kremost, cottage cheese og amerikansk ost har ikke mye tryamine i dem slik at de sannsynligvis ikke vil be en migrene men cheddar og blåmuggost er lastet med tryamine.

Finne årsaken

Noen matvarer ikke alltid føre til hodepine umiddelbart. Effekten kan bli forsinket opp til 72 timer. Dette kan gjøre det vanskelig for en person å finne ut hva som utløser hans migrene.