Digidexo.com

Hva er behandlingen for esophogeal kreft?

Spiserøret er en del av fordøyelseskanalen. Det er en muskulær røret som forbinder magen og munnen ved strekker seg gjennom halsen. Når cellene begynner å vokse ut av kontroll i spiserøret, kreft i spiserøret kan oppstå. Kreft begynner ofte i slimhinnen i spiserøret, når plateepitel celler (de normale cellene i slimhinnen) utarte til en ondartet svulst (kalt plateepitelkreft). Visse typer kreft, kalt adenokarsinomer, også begynne i bunnen av spiserøret til magen ved. Den type behandling er avhengig av størrelsen av kreft, omfanget av spiserøret påvirkes og typen av kreft.

Diagnose

Spiserørskreft må være riktig diagnostisert før den kan behandles. Først blir en endoskopi brukes for å diagnostisere kreft i spiserøret. I denne testen bruker en lege teleskop for å se i din esophageal fôr for å prøve å oppdage unormale områder. Hvis legen ser unormale områder, tar han et lite stykke av vevet som skal vevsprøve fra området. Kreft kan også diagnostiseres ved hjelp av røntgen, etter en spesiell væske svelges som gjør unormale celle grupperinger til å dukke opp i X-stråler.

Behandling

Det er mange faktorer som går inn å bestemme riktig behandling for esophageal kreft. Legen vurderer stadium av kreft; stadium I kreft er vanligvis mye lettere å behandle enn stadium IV kreft, som ikke lenger er herdbare og i stedet er bare håndterlig. Fordi de fleste esophageal kreft ikke blir oppdaget før de er ganske avansert og symptomene begynner å vises, er esophageal kreft ofte diagnostisert på et sent stadium.

Non-metastatisk Esophageal Cancer

Non-metastatisk esophageal kreft refererer til kreft som forblir lokale til spiserøret; det har ikke spredd seg til andre organer. Målet for behandling av ikke-metastaserende øsofageal kreft er å kurere kreft ved å fjerne eventuelle spor av kreftceller fra kroppen. Behandlingen innebærer vanligvis en kombinasjon av kirurgi, cellegift og strålebehandling. Kjemoterapi og strålebehandling kan gis før kirurgi eller etter operasjonen, avhengig av pasientens behov og avgjørelsen av legen å gi omsorg.

Kirurgi

Operasjonen utføres for å fjerne kreft som er lokalt på spiserøret som kalles en esophagogastrectomy. I en esophagogastrectomy, er den berørte del av spiserøret inneholdende den kreft fjernet. Toppen av magen og lymfeknuter i nærheten av kreft er også fjernet. Den nedre magesekken er da festet til den gjenværende delen av spiserøret (ved hjelp av et stykke av tykktarmen om nødvendig) for å tillate at maten til å fortsette å passere gjennom fordøyelsessystemet.

Metastatisk Esophageal Cancer

Metastatisk spiserørskreft er ikke kureres. Kjemoterapi og stråling administreres for å prøve å drepe kreftceller og bremse veksten av kreftceller både i spiserøret og i de områdene av metastaser. Hvis symptomer, inkludert problemer med å svelge, begynner å hindre pasientens livskvalitet, visse behandlinger er tilgjengelige for å prøve å minimere disse symptomene. Disse behandlinger omfatter en strekking av spiserøret for å tillate at maten til å passere lettere, bruk av laser behandling for å brenne bort deler eller alt av tumoren i spiserøret eller innsetting av et rør inne i spiserøret for å lette svelging.