Digidexo.com

Hvordan Møt DSM kriterier for anoreksi

Hvordan Møt DSM kriterier for anoreksi


"Bibelen" av psykiatrisk diagnose er Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM), som utgis av American Psychiatric Association. Fordi det er nå inne i sin fjerde utgave, er forkortelsen ofte skrevet som DSM IV. Det er av standarder for denne håndboken at amerikanske psykiatriske pasienter blir fortalt hva de "har." Det er fire DSM kriterier for anoreksi og to typer av lidelsen oppført. En titt på hvorvidt hun oppfyller disse kriteriene kan hjelpe selv en lekmann å bedre forstå sin egen eller andres anoreksi.

Bruksanvisning

•  Skriv ned symptomene på anoreksi som du eller noen du kjenner opplever dem.

Skriv bokstavene A til D i en kolonne under symptomene.

Se listen over DSM IV-kriteriene for anoreksi ved Eatingdisorders.org (se Ressurser nedenfor).

Se på tilstanden beskrevet på bokstaven «A» Sammenligne personens vekt med normal vekt rekkevidde på høyde-vekt diagram på I Love India (se Ressurser nedenfor). Hvis vekt er gjennomgående mindre enn 85 prosent av normal og hun nekter å få noe mer, sette en hake ved bokstaven «A»

Se på bokstaven "B" om frykt for økende vekt. Hvis det gjelder, sjekk "B."

Undersøk bokstaven "C" nøye. En god tommelfingerregel er dette: Hvis snakk om mat og vekt dominerer personens samtale, eller om hun ofte klager om å være for feit (spesielt hvis hun er tynn), deretter bokstaven "C" gjelder.

Mark bokstaven "D", om savnet perioder, som sant eller usant.

sammenligne din liste over symptomer med merket du ga hver bokstav. Hvis symptomene sams to eller flere av beskrivelsene, bør personen ser en lege.

Tips og advarsler

  • For å finne ut om noen av DSM kriteriene for anoreksi gjelder for den personen du er bekymret, kan det hende du trenger å samle litt fakta før du begynner. Du må kanskje finne ut personens høyde og nåværende vekt, hennes holdning til mat og vekt, og hvis kvinnelige, datoen for sin siste menstruasjon. For å møte kriteriene "B" og "C", kan det være lurt å tenke på en skala fra en til fem, fem er mest som beskrivelsen.
  • Det kan være vanskelig å avgjøre hvem som kan møte DSM-kriteriene "B" og spesielt "C", siden de har å gjøre med indre tanker og følelser. For å avgjøre disse for andre enn deg selv, må du kanskje å stille direkte spørsmål.