Digidexo.com

Hvordan ta vare på eldre mennesker med Charles Bonnets syndrom

Charles Bonnet Syndrome (CBS) er en sjelden tilstand der folk som ikke har noen underliggende psykiske skavanker opplever dramatiske og detaljerte visuelle hallusinasjoner. Den lidende individ er klar over at illusjonen er ikke ekte, og speilinger er erfarne bare visuelt. Flertallet av dem diagnostisert med CBS er eldre og har allerede blitt diagnostisert med synsforstyrrelser eller har hatt synsnerveskader.

Bruksanvisning

•  Vær sikker på at pasienten forstår de lider av CBS og ikke en psykisk sykdom. Forsikre dem om at hallusinasjoner er midlertidige og vil gå unna i tide.

Ta pasienten til øyelege dersom de ikke har nylig vært. Ifølge Royal National Institute for the Blind, av rnib tendens Charles Bonnet Syndrome å manifestere i seg selv hos personer som kan utvikle andre typer synshemming som ofte er forbundet med aldringsprosessen, slik som macula degenerasjon. CBS er også forbundet med tap av sidesynet som et resultat av glaukom og synsnerveskader.

Fortell pasienten å blinke øynene raskt eller lukke dem for en liten stund for å stanse utviklingen av en hallusinasjon. Studier gjort av Oxford Univeristy tyder på at å blokkere inngangen av visuell stimulans kan stoppe synene, i det minste midlertidig.

Slå på lysene og åpne gardiner for visjoner å spre. Hallusinasjoner knyttet til CBS er som regel bare synlig i svakt lys eller om natten. Alternativt kan slå på TV frembringe en tilsvarende positivt resultat.

Har pasienten ta en kort lur. Hallusinasjoner har en tendens til å forekomme hyppigere blant dem som er utmattet.

6. Lær pasienten noen avspenningsteknikker, for eksempel dyp pusting eller fokusere på et bestemt objekt mens du tenker på et hyggelig sted. University of Queensland studier tyder på at stress alene kan bringe om visjoner.

Be pasienten om å beskrive hva hun ser. Minn ham om ditt kjennskap til lidelse og berolige dem om at du ikke tror hun har en mental defekt. Interaksjon med et annet menneske kan bidra til å stoppe en hallusinasjon.

8. Ta rammet utenfor, hvis været tillater det. Nesten alle CBS hallusinasjoner skje innenfor pasientens hjem. Et pust av frisk luft kan hjelpe avslutte visuelle phantasm og trening kan bidra til å redusere stress pasienten kan være følelsen som resultat.

Oppmuntre pasienten til å gå bort fra synet. Fysisk går til et annet sted kan føre til at illusjonen til å forsvinne like fort som den dukket opp.

Tips og advarsler

  • En generell økning i sansestimulering kan bremse gjentakelse av CBS relaterte hallusinasjoner. Oppmuntre pasienten til å utvikle nye hobbyer eller bli mer sosialt engasjert i samfunnet rundt.