Digidexo.com

Hvordan bruke DTT å behandle autisme

Hvordan bruke DTT å behandle autisme


Discrete Trial Teaching (DTT) er den mest kjente metoden for Applied Behavior Analysis (ABA), som er en av de mest etablerte måtene å behandle autisme. Terapeuter bruker DTT å lære atferd til autistiske barn ved å bryte ned oppgaver i små biter og bruke et system for gjentakelse, positiv forsterkning og spørre. Les videre for å lære mer om hvordan du bruker DTT å behandle autisme.

Bruksanvisning

Bruk DTT å undervise Passende Responses

•  Velg en oppgave, og deretter bryte det ned i sin mest grunnleggende trinn.

Etablere en strukturert rutine for hver øvelse, så det er en klar begynnelse, midt og slutt på hvert spørsmål. Strukturen hjelper eleven fokus på en enkelt oppgave, og hjelper elevene til å forstå årsak og virkning.

Bruk repetisjon i din instruksjoner og være klar om oppgaven.

Gi studenten to sjanser til å svare. Bruk positiv forsterkning til å belønne et riktig svar.

forsiktig be studenten ved å angi riktig svar hvis begge svarene var feil. For eksempel, hvis instruksjonen var å snu siden av en bok, setter kandidaten hånd på siden og hjelpe ham eller henne slå den.

6. Gå videre til neste sub-trinn av oppgaven når studenten har riktig reagert flere ganger. Gjenta øvelsen til alle de undertrinn av den samlede oppgaven er fullført.

Bruk DTT i forbindelse med andre ABA metoder, for eksempel tilfeldige undervisning, som lærer årsak og virkning reaksjoner gjennom dagligdagse situasjoner. Pivotal Response Training (PRT) er en ABA barnerettet metode som hjelper elevene bruke det de har lært i terapi til dag-til-dag liv. Andre ABA metoder omfatter flyt bygningen og verbal atferd.

Overvåk suksess for DTT behandlinger med årlige uavhengige evalueringer, som kan teste ditt barns styrker og svakheter. Testing kan hjelpe deg å etablere årlige mål for barnet ditt og måle effektiviteten av din nåværende program.

Tips og advarsler

  • Bruk en en-mot-en tilnærming i et stille rom uten distraksjoner når du bruker DTT å behandle autisme.
  • Finn en ABA terapeut i ditt område ved å besøke ABAconnections.com (se Ressurser nedenfor).
  • Les mer om bruk av DTT og ABA å behandle autisme ved å lese "Teaching utviklingshemmede barn: The Me Book" tilgjengelig på Amazon, eller besøke Løvaas Institute hjemmeside (se Ressurser nedenfor).
  • Vit at DTT instruksjon kan kreve en tidsbruk på 40 timer per uke.