Digidexo.com

Når skal ringe legen for Ømhet i armhulen området?

Som en av de mer sårbare deler av det menneskelige legeme, kan armhulen utsettes for ubehag forårsaket av utslett, soppinfeksjoner og smerte fra infiserte eller forstørrede lymfeknuter. Mesteparten av tiden smerter fra under armhulen vil lett gå bort av seg selv; Men i enkelte alvorlige tilfeller å vite når du skal ringe legen er viktig.

Vanlige grunner for Armpit Ømhet og smerte

Det er flere forhold som kan føre til ømhet i armhulen. De fleste som ikke er alvorlige og har en tendens til å gå bort på egenhånd, eller etter å ha blitt foreskrevet et antibiotikum. Utslett og cyster kan oppstå etter barbering eller bruk av såpe og deodorant som kroppen er allergisk. For å forhindre utslett, noen leger anbefaler å bruke spesielle barberskum, barberhøvler som ikke er sløve eller andre metoder, for eksempel hår-fjerning kremer.

Når det gjelder anbud klumper under armhulen, kan det være ulike årsaker. Cyster og abscesser noen ganger gi ømhet på grunn av barbering eller fra seg antiperspirant deodorant. For å behandle dette, anbefaler legene ikke barbering og bruke ikke-antiperspirant deodoranter, i hvert fall inntil klump helbreder. En annen grunn for en klump utseende kan være fra infiserte svettekjertler som drenerer fra armhulen eller bryst. Leger vil ofte foreskrive en antibiotika i slike tilfeller.

Grunn til bekymring

Klumper kan også dannes fra infiserte lymfeknuter. Lymfeknutene er små organer i immunsystemet som inneholder hvite blodceller som hjelper kroppen med å bekjempe infeksjoner. Noen ganger kan lymfeknutene danne en infeksjon og forstørre forårsaker betennelser som kan resulterer i smerter og ømhet i armhulen. En forsterket form av denne forekomsten kalles lymfadenitt. Lymfadenitt vil føre til ømhet under armhulen, i lysken og rundt halsen. Den danner også rødt smertefulle striper like under huden. Hvis venstre ubehandlet, kan infeksjonen til slutt finne veien til blodet, og kan føre til døden.

Lymfeknuter kan også hovne opp fra svulster som ligger i armhulen eller i brystet. Fordi lymfeknuter arbeide med immunsystemet, kan de bli utvidet på grunn av en infeksjon eller til og med brystkreft.

Hvis du føler en øm klump under armhulen er det en god idé å konsultere med en lege. Mesteparten av tiden vil det ikke være behov for alarm, og det er en enkel prosess med healing, men det er best å sette disse bekymringene til hvile etter søker en profesjonell vurdering.