Digidexo.com

Ritalin migrene behandling

Ritalin migrene behandling


Migrene er kronisk hodepine som kan vare alt fra noen timer til noen dager. Med noen lider, er hodepine ledsaget av en visuell aura i form av blinkende lys, bølgete linjer eller blinde flekker. Migrene kan også være ledsaget av nummenhet, forvirring og ekstrem følsomhet for lys og lyd. Midler som kan bidra til å lindre symptomene og redusere hyppigheten av migrene, men det er ingen kur.

Symptomer

Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, symptomer på migrene inkluderer moderat til alvorlig smerte, ofte på bare den ene siden av hodet; smerter som øker med fysisk aktivitet; kvalme; visuell aura; og følsomhet for lys og lyd.

Årsaker

Inntil nylig ble migrene antatt å være et resultat av blodkar (vaskulær) forstyrrelser, men ny forskning tyder på at den egentlige årsaken kan være en underliggende sentralnervesystem lidelser. Sentralstimulerende midler, som Ritalin, påvirke sentralnervesystemet ved å øke dopaminnivået i hjernen. Effekten av Ritalin i behandling av migrene er under etterforskning, ifølge Dr. Lawrence D. Robbins, assisterende professor i nevrologi ved Rush Medical College.

Risikofaktorer

Ifølge Mayo Clinic, migrene triggere inkluderer hormonelle forandringer hos kvinner, spesielt med hormonet østrogen; mat og drikke, spesielt ost, rødvin, sjokolade, koffein og mononatriumglutamat; stress, sensoriske stimuli; mangel på søvn; anstrengelse; og visse medisiner. Risikofaktorer varierer fra person til person.

Komplikasjoner

Alle komplikasjoner oppført av National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, er forbundet med behandlingen. Over-bruk av ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) som ibuprofen og aspirin kan forårsake mage blødning og magesår. Rebound hodepine er en risiko hvis du tar smertestillende medikamenter over lang tid eller mer enn ni ganger per måned. Potensielt dødelig serotonergt syndrom kan oppstå hvis du blander Triptan migrene medisiner, for eksempel sumatriptan (Imitrex) eller zolmitriptan (Zomig), med selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI), som Prozac og Zoloft.

Behandling

Tradisjonelle migrene behandlinger inkluderer ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs), triptaner og opiater. Som eksperter lære mer om de nevrologiske årsaker til migrene, er nye behandlinger under utvikling. I 2009 Robbins gjennomført en studie av effekten av sentralstimulerende midler på migrenepasienter og fant at de var gunstig for noen.