Digidexo.com

Hvordan forbedre serotoninnivået

Serotonin er et kjemisk stoff i hjernen som er nært knyttet til humøret. Folk som er klinisk deprimerte, ofte lavere enn normalt nivå av serotonin. Noen mennesker kan være i stand til å forbedre sine serotoninnivået ved positiv tenkning, avspenningsteknikker og mer sollys. Andre må kanskje ty til å ta reseptbelagte legemidler.

Bruksanvisning

•  Spør legen din om han synes samtaleterapi, meditasjon eller andre psykiske behandlinger kan bidra til å forbedre dine serotoninnivået. Fordi serotonin er så nært knyttet til humør, kunne løfte en depressiv stemning forbedre dine nivåer av kjemikaliet. November 2007 utgaven av "Journal of Psychiatry og nevrovitenskap rapporterer at noen forskere link" selvpåført "humørsvingninger og måten hjernen behandler serotonin. Å bli roligere og lykkeligere med hjelp av en mental helse profesjonell eller en life coach kan være gunstig.

Forbedre serotoninnivået ved å øke din eksponering for lys. Ifølge "Journal of Psychiatry og nevrovitenskap," lysterapi er en effektiv behandling for lider av værsyke samt andre former for depresjon og premenstruelle dysphoric lidelse (PMDD). Avhengig av serotonin og dine symptomer, kan medisinsk lysterapi ikke være nødvendig. En høyere eller mer hyppig eksponering for sollys kan hjelpe deg.

Få fysisk å øke serotoninnivået. The National Institute for Health and Clinical Excellence, en britisk statlig etat tilknyttet sin National Health Service, anbefaler at folk som har lavere enn normalt serotoninnivåer eller som lider av stemningslidelser, delta i noen form for trening. Fysisk aktivitet er en naturlig humør-booster, og kan være en naturlig måte å balansere kjemiske nivåer i hjernen.

Ta kosttilskudd, under oppsyn av legen din, for å øke serotonin og derfor humøret. SmartPublications, en online ressurs for helseinformasjon, forklarer at johannesurt, SAM-e og magnolia bark kan alle ha en positiv effekt på humøret.

Forbedre serotonin med reseptbelagte medisiner dersom andre former for behandling ikke er effektive. Antidepressive medisiner som kalles SSRI, eller selektive serotonin reopptakshemmere, er foreskrevet for å behandle depresjon som stammer fra lavere enn normalt nivå av serotonin.