Digidexo.com

Menopause og oppblåsthet

Oppblåsthet kan være forårsaket av høye nivåer av hormonet østrogen, som kan oppstå under peri-menopause, som er den fase som fører opp til overgangsalderen. Når høye østrogennivået forekomme, dette kalles østrogen dominans eller overbelastning. Symptomene på dette er mange, inkludert såre bryster, premenstruelt syndrom, irritabilitet og, dessverre, oppblåsthet. Progesteron, den andre kvinnelige hormonet, kan også forårsake vannretensjon, som kan gjøre deg bloat. Uforutsigbare hormon svingninger under peri-menopause kan være den skyldige bak din oppblåsthet, som vanligvis løser seg selv når du begynner menstruasjonen. Men når du er fullt i overgangsalder og kan ikke lenger stole på truasjonen begynner å lindre oppblåsthet, det er andre måter du kan ta for å prøve og unngå dette problemet.

Årsaker

Oppblåsthet kan også være forårsaket av angst, stress og dårlig ernæring, ifølge Menopauseinsight.com. Hvis en kvinne gjennomgår hormonbehandling erstatning (HRT) også dette kan forårsake oppblåsthet, som er ubehagelig og med smertefull.

Kosthold og hormoner

Oppblåsthet er en vanlig klage blant kvinner i overgangsalderen. Noen leger tror det er på grunn av minkende hormon produksjon, mens andre mener at oppblåsthet er et resultat av en endring i kostholdet. Mange kvinner i overgangsalderen begynner å spise mer frukt og grønnsaker i et forsøk på å få bedre ernæring, noe som er bra, men dette kan forverre oppblåsthet og gass. Postmenopausale kvinner er oppmuntret av det nordamerikanske Menopause Society å spise mye grønnsaker, soya proteiner, hele korn og melkeprodukter fordi de er næringsrik, men de er også gassproduserende.

Bile

Menopause-symptoms.com bemerker at galleproduksjonen avtar når østrogennivået synker. Bile hjelpemidler vår fordøyelse og tjener til å smøre tarmen. Når vi ikke har nok galle, kan våre avføring få tørr og hard og kan ikke passere gjennom vårt system så raskt som de normalt ville. Du kan ende opp med forstoppelse som et resultat og oppsvulmet.

Østrogen Kilder

Kroppen vil søke etter nye kilder til østrogen når østrogennivået synker under peri-menopause. Østrogen kan bli funnet i fettcellene slik at kroppen konverterer kalorier til fett i et forsøk på å gjøre mer østrogen. Når dette skjer, kan resultatet bli østrogen over-korreksjon. Oppblåsthet vil oppstå og insulinresistens kan også føre til, ifølge Bodylogic.com.

Androgener

Kvinner klager over vektøkning i overgangsalderen. Dette er forårsaket av androgener, som er mannlige hormoner. Når en menopausal kvinne gevinster vekt, vil det trolig være i hennes underliv. Dette gjør følelsen av oppblåsthet enda verre.

Laktoseintolerante

Ettersom vi blir eldre, vil vi trolig bli laktoseintolerante. Oppblåsthet, kramper, kan gass, diaré og kvalme oppstår innen kort tid etter inntak av melkeprodukter.

Betraktninger og tilnærminger

Alle har gass, selv om noen har det verre enn andre. Kroppene våre trenger ikke absorbere og fordøye noen stivelse, fiber og sukker, som er karbohydrater. Disse problematiske karbohydrater, som også kalles polysakkarider, inkluderer stachyose og raffinose. Ufordøyd sukker fører til gass, oppblåsthet og flatulens, ifølge Menopauserx.com. På den annen side, proteiner og fett ikke forårsake mye gass. Men hvis du er konstant oppblåsthet, diskutere dette med legen din. Dette kan være et tegn på kolitt, magesår, sure oppstøt, Crohns sykdom eller kreft.

Mange kvinner har blitt behandlet sine oppblåsthet problemer ved hjelp av urter. Ifølge Herbalshopper.com, naturlige urter som er spesielt effektiv når det gjelder å eliminere bloat inkluderer oregano, kardemomme, fennikel og peppermynte. Peppermynte, i særdeleshet, beroliger tarmen, og du vil være i stand til å passere gass, som vil få deg til å føle deg bedre. Fennikel hjelper også utgivelsen fanget gass og forbedrer fordøyelsen. Pancreatic enzymer, som du kan få i et supplement, gi lindring fra oppblåsthet og en urolig mage og også hjelpe på fordøyelsen. Snakk med en kvalifisert herbalist, så vel som med din lege, og finne en løsning som fungerer godt for deg.