Digidexo.com

Hvordan Reduser eksaserbasjoner

Hvordan Reduser eksaserbasjoner


Astma er en inflammatorisk sykdom i lungene preget av episoder kjent som "astmaanfall". Under et angrep, kan en astma lidende oppleve tungpustethet, tetthet i brystet og kortpustethet. Heldigvis finnes det tiltak du kan ta for å redusere eksaserbasjoner.

Bruksanvisning

•  Få allergi testing for å identifisere miljøfaktorer som kan utløse en forverring av astma. Allergener som mold, dyr dander, støvmidd og kakerlakker ofte utløse astmaanfall hos disponerte individer. Når disse er identifisert, fjerne dem ved grundig rengjøring av boligkvarter og utrydde å eliminere kakerlakker.

Identifiser ikke-allergisk astma utløser slik som sigarettrøyk, luftforurensing, fuktighet, kulde og innendørs røyk. Redusere sine effekter ved å forby røyking innendørs, begrense bruk av rengjøringsprodukter og kjører en de-luftfukter. Hvis luftforurensningsnivåene er høye eller det er kaldt ute, holde seg innendørs eller bruke munnbind.

Hold en matdagbok i to uker for å se om visse matvarer øke eksaserbasjoner. Unngå å spise mat som inneholder sulfitt, som rødvin.

Få sesonginfluensavaksine. Virus, inkludert influensa-viruset, kan utløse en forverring av astma. Vask hendene ofte for å redusere risikoen for andre virusinfeksjoner som kan bringe på et astmaanfall.

Ikke røyk. Røyking fører til at slimhinnen i luftveiene til å produsere mer slim, noe som kan utløse et astmaanfall.

Ta forholdsregler når du trener, så trening kan ofte føre eksaserbasjoner. Ikke trening i kulde, i høy luftfuktighet, når du er syk eller når pollen teller er høy. Hold inhalatoren hendig hvis legen har foreskrevet en - bare i tilfelle.

Snakk med legen din om de beste medisiner og inhalatorer å redusere astma eksaserbasjoner, og bruke dem som foreskrevet.

Tips og advarsler

  • Hvis innendørs luftforurensning utløser astma symptomer, får en luftrenser.
  • Unngå å ta medisiner, spesielt aspirin eller ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner, uten å konsultere lege. Disse stoffene kan utløse en forverring av astma hos noen mennesker.