Digidexo.com

Leddgikt Bone Disease

Den beinsykdom leddgikt er medisinsk definert som betennelse i leddene. Leddgikt kan kompromittere bein styrke, tetthet og demping av leddene. Folk i alle aldre kan bli diagnostisert med en skjelettsykdom, selv om slike forhold er mest vanlig hos eldre voksne. Forstå det grunnleggende om den vanligste skjelettsykdommer vil hjelpe opplyse offentligheten om symptomer og behandlinger som kan oppmuntre behandling og bedre livskvalitet.

Revmatoid Artritt

En av de mest vanlige bensykdommer, og en som rammer barn så vel som voksne, er rheumatoid artritt. Som med andre former for leddgikt, denne typen fører til betennelse i leddene. Morgenstivhet, røde, varme og ømme ledd er felles med revmatoid artritt. Behandlingen innebærer innsats for å lindre symptomer og kan inkludere fysisk og ergoterapi for å opprettholde mobilitet og livsstil. De fleste tilfeller av revmatoid artritt behandles med ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler.

Artrose

Artrose er en annen bein leddsykdom som er rettet mot brusken, eller polstrede endene av bein i leddene. Denne tilstanden rammer hovedsakelig middelaldrende individer og eldre mennesker. Fordi endene av bein gni sammen, er smerte og hevelse vanlig, som er stivhet og nedsatt bevegelighet og bevegelsesutslag. Ifølge Mayo Clinic, er slitasjegikt en av de hyppigst diagnostisert leddgikt bein sykdommer som kan påvirke ett eller flere ledd samtidig, oftest hofter, rygg, knær og hender. Behandlinger er utformet for å lindre symptomene og ikke tilstand, som til dags dato, har ingen kur.

Facet Joint Leddgikt

Fasett felles leddgikt er en annen beinsykdom forårsaket av slitasje på fasett leddene i ryggraden. Er lokalisert denne tilstanden i ryggsøylen. Ryggvirvler blir holdt på plass av fasett leddene, ett på hver side av hver side av og mellom ryggvirvler. Den vanligste plasseringen for fasett felles leddgikt er korsryggen eller nedre del av ryggen. Skade eller slitasje forårsaket av aldring slites ned demping normalt finnes mellom ryggvirvlene, slik fasett leddene å berøre og gni sammen, forårsaker smerte. Smerte er vanligvis mest alvorlige etter søvn eller hvile eller lange perioder med immobilitet. Korte perioder med hvile og ikke-steroide anti-inflammatoriske behandlinger er oftest foreskrevet for dem som opplever smerter forårsaket av fasett felles leddgikt.

Bekhterevs Leddgikt

Denne formen for leddgikt bein sykdom rammer hovedsakelig i ryggraden, men kan også påvirke hofter, skuldre, nakke, knær og ankler. Forårsaket av gradvis fusjon eller vekst av bein til bein, Bekhterevs leddgikt er en smertefull tilstand som alvorlig grenser mobilitet og kroppsfunksjoner. Forskere og medisinske forskere mener at Bekhterevs leddgikt er en genetisk tilstand, men noen personer diagnostisert med tilstanden har ingen historie av sykdom i familien. Behandling med antisteroidal anti-inflammatoriske legemidler er oftest foreskrevet, som er TNF-hemmere som Enbrel og Humera.

Juvenile leddgikt

Juvenile leddgikt er en form for leddgikt som hovedsakelig påvirker barn yngre enn 16 år, og er den vanligste formen for leddgikt diagnostisert hos barn rundt om i verden. Juvenile leddgikt er ofte klassifisert etter hvor mange ledd er berørt, men alle skaper smerte, stivhet og hevelse i ledd. Som med mange typer leddgikt, er behandlinger rettet mot å redusere symptomer, og barn kan bli gitt ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner som Celebrex eller Enbrel.