Digidexo.com

Hvordan diagnostisere MS

Hvordan diagnostisere MS


Multippel sklerose, også referert til som MS, er en autoimmun sykdom som forårsaker tap av syn, muskelkontroll og balanse og forårsaker progressiv nummenhet. MS angriper ryggmargen og hjernen, forårsaker arrvev å bygge opp på en eller begge steder. Dette arrvev kalles sklerose, der MS har fått navnet sitt. MS er vanligere hos kvinner enn menn, og det er liten forståelse for hva som forårsaker denne ødeleggende sykdommen.

Hvordan diagnostisere MS

•  Forstå symptomene på MS. Å vite hva du skal se etter er det første skrittet for å diagnostisere multippel sklerose. Du bør se etter tegn på sykdommen i din visjon, forårsaker dobbelt syn eller tåkesyn og muligens øyesmerter. Du kan også legge merke økende svakhet i musklene og nedsatt koordinasjon.

Ha en fullstendig medisinsk eksamen. Under eksamen, en lege, helst en nevrolog, vil samle en fullstendig medisinsk historie, på jakt etter tegn og symptomer på MS eller andre forhold.

Har du en MR-undersøkelse. Den MRI gir leger bilder av hjernen og kan vise arrvev forbundet med MS. Likevel kan lignende arrvev ses hos pasienter med andre forhold, for eksempel høyt blodtrykk eller migrene, og en ren MR uten tegn på arrvev utelukker ikke MS i ca fem prosent av pasientene. Den MR-undersøkelse kan være en viktig test i diagnostisering av MS, men det må komme i tillegg til en fullstendig medisinsk historie og eksamen.

Ha bloodwork testet for å utelukke andre tilstander. Mens MS ikke kan diagnostiseres fra en blodprøve, kan medisinske tilstander som har lignende symptomer utelukkes gjennom blodprøver.

Har du en elektrisk test gjort. Legen din kan kalle for elektriske tester som måler hjernens respons på stimuli. Disse testene kan vise om din hørsel, syn eller sensoriske baner har blitt påvirket. Noen av stimuli kan inkludere å se på en video eller lytte til klikk.