Digidexo.com

Problemer med langsiktige og kortsiktige minne

Problemer med langsiktige og kortsiktige minne


Hippocampus, en struktur som ligger i den menneskelige hjerne, vesentlig påvirker muligheten for en person til å akkumulere ferske data i deres minne, i henhold til Fundamentals of Psychology. Men det er problemer med langsiktige og kortsiktige minne som skjer når de hippocampus eller andre deler som kobler seg til og fra hippocampus er skadet. I noen tilfeller hukommelsestap (hukommelsestap) kan være permanent eller midlertidig, påvirker verken på kort eller lang sikt minne. Flere årsaker påvirke en persons minne, ikke bare utviklingen av alder.

Kroniske medisinske tilstander

Alzheimers sykdom er den ledende årsaken til demens, ifølge Mayo Clinic. En persons evne til å fungere normalt i løpet av dagen blir hindret på grunn av tap av intellektuelle og sosiale evner. Hjernevevet fortsette å forverres, som fører til den fortsatte reduksjon i hukommelse og mentale egenskaper. â € Creutzfeldt-Jakobs sykdom er en svært sjelden degenerativ hjernelidelse, ligner Alzheimers sykdom som forverres på et mye raskere tempo. â € Parkinsons sykdom utvider sakte, vanligvis begynner med en skjelving i en av personens hender. I de alvorlige stadier av Parkinsons demens oppstår. â € plukke sykdom, også kjent som frontotemporal demens, er når frontal og temporale fremre fliker av hjernen reduksjon i størrelse. â € epilepsi, hvor en person har uprovoserte anfall, kan være genetisk, eller det kan være forårsaket av en alvorlig sykdom som fører til hjerneskade. â € Wilsons sykdom er en genetisk lidelse som kan påvirke en person når han er et barn eller en voksen, forårsaker leversykdom og forringelse av hjernen. â € slag, HIV / AIDS og hjernesvulster er andre kroniske tilstander som kan påvirke en persons kortsiktige og langsiktige minne.

Psykologiske forhold

Depresjon, angst, avhengighet av narkotika og alkohol er psykologiske forhold som kan føre til hukommelsestap. Depresjon og angst negativt påvirker en persons evne til å sove, noe som gjør det vanskelig å konsentrere seg og huske enkle ting til å fungere normalt i løpet av dagen. Alkohol og narkotikamisbruk i høye mengder kan skade hjernen permanent, eller på et mindre alvorlig notat; forårsake strømbrudd - en kort periode at en person ikke er i stand til å huske.

Trauma

Psykologiske / emosjonelle forstyrrelser kan forekomme og forårsake en persons hjerne å ha selektiv hukommelse. Hodeskade kan føre til ulike typer hukommelsestap. â € Forbigående global amnesi: en uvanlig, kort tilstand av et fullstendig tap av hukommelse. Anterograd amnesi: manglende evne til å huske siste hendelsene etter en traumatisk opplevelse, men den langt forbi er ikke glemt. Retrograd amnesi: evnen til å huske siste hendelsene etter et traume, men ikke minnene før den traumatiske hendelsen. â € I de fleste tilfeller hukommelsestap som følge av en traumatisk hendelse er midlertidig.

Medisiner

Medisiner som kan forårsake hukommelsestap, avhengig av person, inkluderer anti-inflammatorisk narkotika prednison, halsbrann narkotika, antianxiety / sedativa og insulin, ifølge Johns Hopkins Medicine. Også medikamenter administreres til å behandle kreft, hjertesykdom, høyt blodtrykk, smerte, kvalme, allergi og forkjølelse kan være årsaken til hukommelsestap. Det kan være så enkelt som å endre medisiner eller senke dosen for å gjenopprette en persons evne til å huske.

Infeksjoner

Infeksjoner som retter seg mot hjernen, hvis ikke behandles riktig og i tide, kan føre til uopprettelig skade på deler av hjernen som forårsaker permanent hukommelsestap. Encefalitt er forårsaket av en viral infeksjon som fører til utviklingen av betennelse i hjernen. I sin mest alvorlige stadier kan det føre til forvirring, mentale forstyrrelser og hallusinasjoner. Meningitt forårsaket av en viral, bakteriell eller fungal infeksjon som fører til utvikling av svellingen av membraner (meninges) og cerebrospinalvæske nabo hjernen og ryggmargen. â € normalt trykk hydrocephalus er blokkeringen av væske i hjernen, vanligvis forårsaket av en hjerneinfeksjon. Midlertidig, fører normalt trykk hydrocephalus til hukommelsestap. Når trykket av blokkeringen av fluidene er lettet, er utvinningen merket med en gang, med personens restaurering av minnet.