Digidexo.com

Psykologiske effekter av alkohol

Alkohol er et svært vanedannende stoff som kan bære med seg en rekke kort- og langsiktige effekter. Selv om det kan være fysisk skadelig for helsen din, kan det også være mentalt skadelig for psyken din. Hvis du eller noen du elsker har et problem med alkohol, lære litt mer om den mentale plager og konsekvenser av denne farlige avhengighet.

Short Term Effekter

Kortsiktige effekter av alkohol, sier fra en natt med drikking med venner, kan variere fra sløret tale, problemer med balansering, svekket beslutningsprosesser, senket hemninger og hukommelsestap, avhengig av hvor mange drinker du har hatt. Driftsikkerhet er også en kortsiktig resultat av drikking og oppstår når en person drikker alkohol raskt og deres alkoholpromille øker raskt, noe som resulterer i en svart ut eller hukommelsestap av hendelsene som fant sted når man drikker.

Depresjon

En annen effekt av alkohol på psyken er at det kan føre til depresjon, eller i stor grad øke symptomer hos en person som er diagnostisert med depresjon. Symptomer på depresjon kan omfatte tretthet, følelse av tristhet, verdiløshet, og negative følelser om fremtiden. Alkohol fungerer som en dempende på sentralnervesystemet og senker serotonin i hjernen din. Serotonin er ansvarlig for å produsere lykkelige følelser i systemet, og i deprimerte mennesker serotoninnivåene er lave, slik at nivåene utarme med pågående drikking, kan depresjon være forårsaket eller forverret overtid. En fare for at dette bærer er at jo mer deprimert en person kan få, jo mer de kan drikke til nummen deres følelser, underhandedly øker alvorlighetsgraden av sin depresjon.

Angst

Mye som depresjon, kan alkoholen også føre til alvorlige angstproblemer, spesielt i et menneske diagnostisert med en angstlidelse. Alkohol kan forårsake eller øke angst ved nedtrykking av nervesystemet og fører til irritasjon og tretthet. Ofte bakrus effekt forårsaket ved å drikke alkohol kan øke følelsen av angst som en person blir opphisset og generelt ikke føler seg bra. Overdreven alkoholbruk kan øke hjerterytmen og blodtrykket, et fysisk aspekt som kan føre til større angst og panikkanfall.

Hjernefunksjon

Overtid, med tung drikking, alkohol har også blitt funnet å redusere de kognitive funksjoner i hjernen din som evne til å lære ny informasjon og huske ting i kort og lang sikt. Dette skyldes blant annet det faktum at alkohol dreper hjerneceller, som ikke regenerere, og overtid jo mer du mister jo lavere hjernen din evne til å fungere. I noen tilfeller, avhengig av lengden og graden av drikking, hjernefunksjonen kan bli gjenvunnet eller forbedret hvis en person slutter å drikke alkohol.

Wernicke-Korsakoff syndrom

Wernicke-Korsakoff syndrom er en alvorlig forstyrrelse i hjernen der hjernen har en tiamin mangel, som ofte er et resultat av langsiktig tung drikking. Syndromet består av to faser som er Wernickes encefalopati og Korsakoffs psykose. WKS forårsaker dårlig koordinasjon, muskelbevegelser, forvirring, manglende evne til å lære og huske ting og desorientering. Mens tidlige stadier kan behandles med tilførsel av tiamin, hvis venstre ubehandlet kan føre til en permanent tilstand som kan føre til koma eller død.