Digidexo.com

Hvordan utrydde Inkontinens

Urininkontinens er når du ikke kan kontrollere trangen til å urinere. Inkontinens kan være forårsaket av blære infeksjoner, medisiner, fødsel eller kirurgiske prosedyrer. Se legen din dersom du blir inkontinent. Han gir deg en fysisk undersøkelse og kan anbefale røntgen av urinveiene. Du kan bli bedt om å sende inn en urin og blodprøve i tillegg. Når du har mottatt din medisinsk vurdering for årsaken til inkontinens, følger noen forslag for å utrydde eller redusere dine inkontinensepisoder.

Bruksanvisning

Se legen din. Få en definitiv diagnose for årsaken til inkontinens før du kan ta tiltak for å redusere forekomsten av det. Behandlingen kan være basert på årsaken. Mange ganger en årsak ikke kan fastslås, men tiltak fortsatt kan tas.

Spør legen din om medisiner. Hvis kilden til urininkontinens er knyttet til en blære eller nyre infeksjon, kan legen forskrive et antibiotikum. Etter at infeksjonen er løst, kan inkontinens avta. Reseptbelagte medisiner som minsker inkontinente episoder er også tilgjengelig. Legen din kan foreskrive denne medisinen hvis det er bestemt at du ikke har en urinveisinfeksjon.

Hold deg unna koffein. Koffein finnes i kaffe, brus og sjokolade er vanndrivende. Det fremmer hyppig vannlating, og dette kan øke forekomsten av urininkontinens. Ved å begrense koffein, kan du redusere behovet for å ofte urinere. Koffein kan også føre til nervøsitet, som også kan fremme behovet til ofte urinere og få deg til å bli inkontinent.

begrense væsker. Inkontinens kan være et problem om natten. Mange mennesker våkner flere ganger per natt for å bruke badet, og noen ganger de ikke gjør det raskt nok. Ved å begrense væsker og ikke drikke noe etter middagen, kan du utrydde inkontinensepisoder som oppstår om natten. Hvis du trenger å ta medisiner med vann før du går til sengs, gjør det, men bare ta så mye som du trenger for å svelge pillene dine.

Gå ned i vekt. Fedme kan bidra til urininkontinens ved å legge press på blæren. Press på blæren fører det til å komprimere og lekke urin. Ved å miste vekt, kan du hindre blæren komprimering og utrydde inkontinens og episoder av lekker urin. Spør legen din for å anbefale en sunn vekttap program eller strategi for deg.

Øvelse bekken muskler. Bekkenbunnsmuskulaturen kan miste sin tone på grunn av fødsel, sykdom eller medisiner. Ved å styrke disse musklene, kan du bedre kontroll over blæren og redusere lekkasje av urin. Late som om du prøver å stoppe flyten av urin, og dette vil være prosedyren for å følge for å utføre disse øvelsene. Din kan gjøre dem når som helst mens du sitter eller står.