Digidexo.com

Fakta om isopropylalkohol

Fakta om isopropylalkohol


Isopropyl, eller "rubbing" alkohol har mange kosmetiske og helse applikasjoner.

Molecular Structure

Alkoholen familien består av isopropyl, etyl, metyl og andre alkoholer, ifølge nettstedet CosmeticsInfo.org. Isopropylalkohol, også kjent som 2-propanol, inneholder to ytterligere karbonatomer, klassifisere det som en sekundær alkohol.

Standard Solution

De fleste over-the-counter rubbing alkohol for husholdning, kosmetikk eller helseformål består av 70 prosent isopropylalkohol i løsning med 30 prosent vann.

Bruksområder

Isopropanol har vist seg nyttig som et løsemiddel, viskositet redusering og anti-skummiddel da lagt til andre stoffer, noe som gjør det til en populær ingrediens i hudpleieprodukter. Det steriliserer også sår og i små mengder kan virke som et tilsetningsstoff.

Industrial Biprodukt

Isopropanol går inn i atmosfæren, vann og luft som et biprodukt av industrivirksomhet, men det fordamper raskt i luften og forringer havnet i jord, i henhold til internasjonale program for kjemikaliesikkerhet.

Toksisitet

Drikkevann isopropylalkohol som en erstatning for etylalkohol kan føre til en rask fall i blodtrykket og hjertestans fatal, i henhold til alkohol behandling klinikker. Ved inntak i mer enn bittesmå doser kan det føre til døden.