Digidexo.com

Dental instrumenter som brukes av tannleger

Dental instrumenter som brukes av tannleger


Tannleger verktøy kan se skremmende for pasienten. De er skarpe og i hendene på en mindreverdig tannlege kan forårsake mye smerte. Tannleger er opplært til å bruke et bredt utvalg av verktøy. Noen verktøy i tannlegeutstyr, som for eksempel elektrisk drevne verktøy, blir stadig bedre på som dental medisin fremskritt. Andre verktøy er prøvd-og-sann håndverktøy som gjør at tannlegen til å arbeide inne i munnen din med større fingerferdighet og presisjon.

Grunnleggende håndverktøy

En tannlege grunnleggende sett av håndverktøy er langt skaft instrumenter som tillater ham å se og arbeide på innsiden av munnen. Munnen speil, ulike prober og pinsett utgjør de tre kategorier av verktøy. Speil kan være tent, forstørret eller dobbeltsidig. De fleste probene er av metall og kurve ved endene i en rekke former. De brukes til å føle og teste tilstanden på tennene, tannkjøttet og tann beslag. Pinsett brukes til å plassere eller små materialer fjerne.

Stoler og lamper

Den lille arena for tannlegens arbeid kalles operasjonslys. Dette rommet er utstyrt med stolen for pasienten som er elektrisk justerbar i høyde og vinkel og ofte drives av en fotpedal. Lyset i operasjonslys kan monteres på vegg eller i tak eller stå på gulvet. Det er kalibrert til å tillate at tannlegen å ha mer eller mindre lys etter behov, og til riktig projeksjon. The dental enhet er det bevegelige bordet som holder håndverktøy og arbeidsmaterialer.

Roterende verktøy

Roterende verktøy er elektrisk drevet hånd stykker. Vedlegg la tannlegen å bore, form, glatt og polish tenner. De gir tannlegen makt for å fjerne tannvevet eller file bort overflødig dental vev eller produkt som fyllmasse. Vedleggene, kalt burs, finnes i mange former og størrelser.

Suge

Når pasienter som gjennomgår dentale prosedyrer et lavt volum av sugesystem blir brukt til å fjerne overskudd av spytt eller blod fra munnen. Maskinen er festet til tannmagasinenheten. Bomullsdotter og bomull pellets også hjelpe absorbere væske for å rydde vei for tannlegen og holde pasienter fra choking.

Radiografi

Dental eksamener begynne med X-ray, slik at tannleger vet hva som må bli ivaretatt. Tannlegekontor har radiografi fotografering utstyr og film lysbilder. Skinnene kommet i flere størrelser for å passe til pasientens munn, og området som skal fotograferes. Etter X-ray er tatt av en assistent tannlegen ser resultatet på en spesielt opplyst skjerm.