Digidexo.com

Viktigheten av kollagen i Helse

Viktigheten av kollagen i Helse


Kollagen er mye mer enn en skjønnhet hjelpemiddel. Mens mange ting har blitt kalt "byggesteinene i kroppen," kollagen er the real deal. Den mest tallrike protein som finnes hos pattedyr, gjør det opp nesten 30 prosent av total kroppsprotein. Kroppene våre ville være ute av stand til å bevege seg eller opprettholde sin form uten hjelp av kollagen i flere systemer. Tap av kollagen-strukturen i det vaskulære systemet er selv forbundet med plutselig død.

Molecular Structure

En helix dannes når tråder er tvunnet rundt hverandre som sikringsanlegg korketrekkere. Spiralformede strukturer er ganske vanlig i molekylærbiologi, inkludert den berømte dobbel spiralformede DNA-strukturen. Kollagen tar dette en bedre ved å tilføye en tredje tråd for å danne en trippel heliks. Det store antallet binde nettsteder som dette skaper gjør kollagen en ekstremt sterk og spenstig molekyl.

Sener

Sener, kontaktene mellom muskler og bein, består primært av kollagen som har dannet i høyfast kabler. Som musklene stramme og slappe av, sener bidra til å kontrollere felles bevegelse.

Skin

Kollagen kan også bli funnet like under huden og støtte de indre organer. I disse områdene, kollagen molekyler skape omfattende ark med sterk bindevev.

Bein og tenner

Mineralske krystaller, spesielt kalsium, feste til kollagen å danne bein og tenner. Skjørbuk, en sykdom vanlig under lange sjøreiser århundrer siden, er nært knyttet til vitamin C-mangel. Sailors hadde ikke tilgang til sitrusfrukter, mens på sjøen og ble svært mangelfull i vitamin C, noe som sterkt påvirker produksjonen av kollagen i kroppen. Tap av tenner er et symptom på skjørbuk skyldes mangel kollagen.

Sudden Death

Høyt kolesterol er en av de største bekymringene i moderne medisin, og kollagen spiller en viktig rolle i å beskytte mennesker fra sine egne dårlige vaner og genetikk. Når kolesterol i blodet danner plakk, skaper kollagen en barriere som holder den fra å bryte fri. Dersom collagen barriere blir svak og pauser åpen, slippe plakk, er resultatet ofte en katastrofal hjerteinfarkt som dreper nesten umiddelbart i mange tilfeller.

Mer enn bare en skjønnhetsbehandling

I aisles av apotek, dagligvarebutikker og kjøpesentre er produkter som bruker kollagen som en ingrediens for å lokke forbrukerne i den endeløse jakten på ungdommelig skjønnhet. Selv om dette kan være det nærmeste at folk flest kommer til å kommunisere med kollagen i sitt daglige liv, er det viktig å huske at uten indre strukturelle kollagen, ville det være lite behov for ytre skjønnhet.