Digidexo.com

Bruken av Moringa treet

Bruken av Moringa treet


Den Moringa treet, eller Moringa oleifera, vokser i tropiske områder og er vanlig i Latin-Amerika, Asia og Afrika. Den kan håndtere tørke godt og blomstrer bare åtte måneder etter planting. Moringa er nyttig i rensing av vann, forebygge underernæring og mye mer. Selv om hver eneste del av denne forbløffende treet antas å være nyttig, trengs mer forskning for å oppdage sitt fulle potensial.

Blader

Bladene av Moringa treet inneholder vitamin A og C, kalium, jern, kalsium og protein. På grunn av sin enorme ernæringsmessig verdi, kan selv et lite antall blader redde et liv. Bladene kan kokes eller gjøres til et pulver og stenket på mat. Andre kjente bruksområder for bladene omfatter behandling av diaré og knuse dem til bruk som et rengjøringsmiddel.

Frø

De knuste frø av Moringa treet kan fjerne skadelige bakterier fra vannet gjennom en enkel filtreringsprosessen, slik at vannet kan drikkes. Frøene også produsere en olje som er brukt i koke og for å gjøre gjødsel, drivstoff, såpe, fuktighetskrem og parfyme.

Pods

Moringa pods blir ofte brukt i indiske karriretter og pickles. Nesten like næringsrik som bladene, de også er effektive i kampen mot underernæring. Pods også behandle lever- og miltproblemer og leddsmerter.

Blomster

Den delikate hvite Moringa blomsten er pen, men dens verdi går utover dekorasjon. Saften av blomsten er konsumert av ammende mødre for å forbedre kvaliteten på morsmelk, og det er nyttig i behandling av urinveisproblemer, fordi det oppmuntrer vannlating. Blomsten er også kokes i vann for å lage en te, som blir brukt som en kald middel.

Andre bruksområder

Mange andre deler av Moringa treet har nyttige egenskaper. Hjerte og sirkulasjonsproblemer kan behandles med bark og røtter; fiber fra barken blir brukt til å gjøre tauene. Treet danner et blått fargestoff, og massen gjør papiret. Gummien av treet er nyttig ved behandling av astma. Forskning fortsetter å identifisere nye bruksområder for Moringa treet. Trees for Life og Miracle Trees Foundation jobber for å gi Moringa frø til land som kan få mest nytte av dem.