Digidexo.com

Hva medisiner brukes for ADHD?

En stor del av behandling av ADHD er foreskrevet medisiner. I tillegg til atferdsterapi og mestring utdanning, medisiner hjelpe ADHD pasienter administrere og kontrollere sine energinivå samt oppmerksomhet. Selv Ritalin er en vanlig foreskrevet medisiner, er mange andre medikamenter og medikamenttyper brukes til å behandle ADHD.

ADHD

Attention deficit hyperactivity disorder, eller ADHD, er en nevrologisk lidelse der en pasient har problemer med fokus på oppgaver og opprettholde energinivået til det punktet hvor det forstyrrer normale liv aktiviteter. ADHD ofte diagnostiseres hos barn, men den kan også diagnostiseres hos voksne. Typiske symptomer inkluderer en manglende evne til å fullføre oppgaver, utålmodighet når du venter i kø eller å ta en tur, mangel på øyekontakt når blir snakket til og en forkjærlighet for å løpe eller klatre på strukturer som sofaer og gardiner.

Methylphenidates

Methylphenidates anses sentralstimulerende midler, men ikke handle på den måten at amfetamin gjør. For ADHD pasienter, methylphenidates stimulere hjernen, men hjelpe filtrere ut distraksjoner. De blir vanligvis brukt til å behandle narkolepsi, men er foreskrevet til ADHD-pasienter i lavere doser. Ritalin og Concerta er eksempler på foreskrevet methylphenidates.

Amfetamin

Amfetamin, som for eksempel Adderall, er designet for å også stimulere sinnet. De har en tendens til å være mer potent enn methylphenidates. Amfetamin arbeid ved å øke noradrenalin og dopamin i hjernen, nevrotransmittere ansvarlige for å hjelpe folk konsentrere seg og opprettholde et godt humør. De også øke årvåkenhet og redusere tretthet, som begge kunne ha utvidet påvirker i ADHD-pasienter.

Bupropion

Bupropions anses antidepressiva. Noen ganger reseptorer for noradrenalin og dopamin ikke fungerer skikkelig og la hjernen til reabsorb disse nevrotransmittere, redusere nivåene av både i hjernen. Bupropions virker ved å hindre at reopptak, holde disse nivåene konsekvent. Wellbutrin er et eksempel på en foreskrevet til bupropion ADHD-pasienter.

Bivirkninger

Som med mange reseptbelagte medisiner, det er bivirkninger som kan være forbundet med ADHD medisiner. Tørr munn, diaré og kvalme har blitt assosiert med Ritalin. Yngre pasienter kan ha redusert appetitt og søvnproblemer. En av de største bekymringene med å ta Wellbutrin var en mulighet for anfall. Imidlertid var den økte risikoen med doser over 450 milligram hos pasienter med en historie med hodeskade eller leversykdommer.