Digidexo.com

Hva Medisiner kan hjelpe med inkontinens

Urininkontinens er ikke i stand til å kontrollere passasje av urin og eller tap av blærekontroll. Inkontinens kan variere fra mild lekkasje av urin for å ukontrollerbar fukting. Det er mest vanlig hos personer over 50. Ifølge American Academy of Family Physicians, millioner av amerikanere lider av urininkontinens. Medisiner er tilgjengelige for å hjelpe med overaktiv blære og inkontinensproblemer.

Typer inkontinens

Den type inkontinens du er diagnostisert med vil avgjøre deg medisiner. Det finnes fem typer urininkontinens.

Urge-inkontinens er en sterk og plutselig behov for å urinere, etterfulgt av en umiddelbar blærekontraksjon og ufrivillig tap av urin. Denne typen forekommer hos eldre og kvinner.

Stressinkontinens oppstår på grunn av en fysisk aktivitet som hoste, nysing, latter, trening eller tunge løft. Stress inkontinens skjer når bekkenmusklene svekkes. Dette kan skje med fødsel eller kirurgi. Kvinner er mer sannsynlig at lider av dette enn menn.

Overløps inkontinens er ukontrollerbar lekkasje av små mengder urin forårsaket av et overfylt blære. Du føler deg som om du ikke helt tom blære og du belastningen når du tisser. Dette er mer vanlig hos menn på grunn av hindringer som for eksempel en forstørret prostata.

Funksjonell inkontinens kan forekomme i alle som har fysiske begrensninger som gjør det vanskeligere å komme til badet. Du har normal urin kontroll, men det tar du for lang tid å komme til området for å avlaste deg.

Blandet inkontinens er en kombinasjon av mer enn ett av de ovennevnte typer inkontinens.

Medisiner

Antikolinergika er foreskrevet til hovedsakelig behandle urgeinkontinens. De virker ved å blokkere virkningen av den kjemiske kalt acetylkolin som sender signalet til å utløse blærekontraksjoner. Vanlige legemidler som faller inn under denne kategorien er Ditropan, Detrol, Vesicare, TOVIAZ, Sanctura, og Enablex.

Imipramin brukes til behandling av blandet inkontinens. Det hjelper blæren muskler slappe av og forårsaker den glatte muskulaturen i blærehalsen til kontrakt. Denne medisinen er også brukt hos barn som er sengevæter.

Desompressin er et syntetisk hormon av ADH, antidiuretisk hormon. Denne medisinen reduserer produksjonen av urin. Dette brukes for behandling av sengevæting hos barn. Det har også blitt brukt i kvinner for reduksjon av urininkontinens.

Nye terapier

Ifølge Mayo Clinic, er forskerne studerer bruk av botulinum toxin type A, vanligvis kjent som botox. Botox injiseres direkte inn i blæren muskel. Den blokkerer handlingene til acetylkolin og lammer blæremuskelen. Studier har vist betydelig forbedring av inkontinens. FDA har ennå ikke godkjent dette stoffet for bruk og advarer om at det kan oppstå bivirkninger, inkludert respirasjonsstans og død med bruk av botulinum toxin type A.