Digidexo.com

Kjemoterapi behandling for lungekreft

Lungekreft resultater fra unormalt i lungeceller. Med lungekreft, er ukontrollert cellevekst og ekspansjon. Dette kreft er en av de vanligste formene for kreft på planeten, og en av de vanligste dødsårsakene i USA, for begge kjønn. Kjemoterapi er et populært alternativ behandling for å håndtere lungekreft.

Typer

Det er tre hovedtyper av kjemoterapi behandlinger som brukes for å håndtere lungekreft. Disse typene er adjuvant kjemoterapi (gjøres etter kirurgi eller post-stråling for å ødelegge eventuelle dvelende kreftceller), primær systemisk eller neoadjuvant kjemoterapi (gjennomført pre-operasjonen for å drepe kreftceller) og systemisk kjemoterapi (for metastatisk eller lokalavansert lungekreft) .

Funksjon

Generelt, med lungecancer kjemoterapi, er kjemoterapeutiske medikamenter administrert via intravenøs injeksjon direkte inn i blodårene, eller med bruk av et kateter, som er et rør som er satt inn i en blodåre og holdes der så lenge det er nødvendig. I visse tilfeller er kreft narkotika administreres i pilleform i stedet.

Side Effects

Som med alle behandlingsprosedyrer, er det visse mulige bivirkninger forbundet med å få lungekreft kjemoterapi. Disse risikoene inkluderer infeksjon, hårtap (en svært vanlig kjemoterapi bivirkning), tap av appetitt, følelser av kvalme, oppkast og munnsår.

Kjemoterapi narkotika

Det finnes en rekke vanlig administreres legemidler som brukes for lungekreft kjemoterapi behandlinger. Ofte er en kombinasjon av medikamenter som brukes i tillegg. Enkelte populære cellegift for lungekreft blant annet Taxotere, Adriamycin, Paraplatin, Platinol, Gemzar og mange andre.

Betydning

Det avhenger av den enkelte lungekreft tilfelle, men kjemoterapi er ofte brukt som en ekstra behandling etter kirurgi for å fjerne noen langvarig kreftceller i lungene. Det er også brukt til å forlenge livet til mennesker med svært avanserte lungekrefttilfellene. Det kan også bidra til å redusere de negative effektene og symptomer på lungekreft, som verkende og kortpustethet.