Digidexo.com

Hva som forårsaker vanlige vorter?

Vorter

En hard, ru klump av vev som vokser på huden på grunn av en slags en infeksjon er kjent som en vorte. Mens det er mange forskjellige typer vorter, fra genital warts til planter er vorter, de er alle forårsaket av samme virus, kjent som humant papillomavirus, eller mer vanlig som HPV. Det finnes over 100 forskjellige varianter av HPV, og alle av dem årsaken vorter. En av disse stammer er ansvarlig for det som kalles vanlige vorter. Disse warts oppstår vanligvis på hender og fingre, spesielt i nærheten av negler.

Sprer

HPV kan spres gjennom åpninger i kroppen, for eksempel hangnails og små kutt der viruset kan komme inn i huden. Berøre en infisert hangnail til andre deler av kroppen er en måte som vanlige vorter kan spre seg til ansiktet eller til og med føttene. Sjansene for å fange vanlige vorter fra en annen person som har dem er veldig små, men det kan skje i slike steder som offentlige svømmebassenger. Selv om en person gjør fange virus, siden alle immunsystem er forskjellig, kan den nye verten har viruset, men ikke faktisk vokse noen vorter selv.

Eliminering

Mens det i dag (2009) ingen kur for HPV (selv om noen andre stammer av viruset har nå en vaksine), kan vorter selv være eliminert. Historisk sett har det akseptert praksis var å brenne bort en vorte med salisylsyre, noen ganger ved å kutte åpen øverst på vorten og helling syren innsiden. Det er også blitt vanlig for vorter som skal fryses ut ved hjelp av flytende nitrogen. I noen tilfeller, men er kirurgi nødvendig for å fjerne vorter. Til slutt, selv om det fortsatt ikke er allment praktisert, laser behandlinger blir avansert nok til å fjerne vorter.