Digidexo.com

Tegn og symptomer på rhinitt

Rhinitt er en type sykdom som rammer rundt 50 millioner mennesker i USA. Det er en betennelse i slimhinnene i indre slimhinnen i nesen, men det kan påvirke øyne, nese og svelg. Det oppstår når allergener, eller luftbårne partikler, føre til at kroppen til å frigi histaminer, som forårsaker både flytende produksjon og betennelse i nesen. Rhinitt kan være forårsaket av pollen, mugg, støvmidd, røyk, endringer i atmosfæren, og røyk og lukt.

Typer

Det er to typer av rhinitt, og de har ofte lignende symptomer. Allergisk rhinitt er en type infeksjon som oppstår sesong eller perennially, ofte når det er høye nivåer av pollen. Personer som lider av andre forhold, som for eksempel astma, kan også få allergisk rhinitt eller vice versa. Når rhinitt er forårsaket av pollen, er det generelt kalt høysnue. Ikke-allergisk rhinitt også er forårsaket av miljøfaktorer, men det manifesterer seg som en blokkert nasal passasje eller overgrowths i slimhinnen i nese eller bihuler kalt polypper. Noen av de vanligste symptomene for begge typer rhinitt inkluderer nysing, nese, rennende nese og kløende nese, hals, øyne og ører.

Symptomer

Det er andre symptomer som kan oppstå ved rhinitt som er mindre vanlig. Disse inkluderer en postnasal drypp, som er når slimete bygger seg opp i halsen; tretthet; hodepine; tungpustethet; rennende øyne; sår hals; tap av evnen til å lukte; bleke foringer i nesen, forårsaket av forstørret årer; opphovning av øyelokk; injisert sclerae, som er når det hvite i øynene blir røde; og allergiske shiners, som er når mørkere områder vises under øynene. En kronisk hoste kan også utvikle på grunn av postnasal drypp.

Betydning

For allergisk rhinitt, symptomene ofte manifest i øyne og nese kort tid etter at folk er utsatt for støv, dyr dander og pollen. Ifølge USA Today nettside Helse Encyclopedia, om lag 30 prosent av folk viser tegn til rhinitt, spesielt allergisk rhinitt, før de når 30 år, men symptomene kan dukke opp når som helst. Gutter under 10 år er dobbelt så høy sannsynlighet for å ha symptomer som jenter på samme alder, men alle kan få rhinitt. Det er større sjanse for at et barn med en eller begge foreldre med rhinitt også vil ha det. For barn, noen av symptomene, som ligner på en kald, kan holde dem ut av skolen, spesielt hvis de vedvarer over lengre tid.

Diagnose

Det er viktig for folk som opplever høysnue symptomer for å gå til leger, slik at de kan finne ut hvilke allergen som forårsaker dem problemer. Leger generelt vil be om en pasients historie for å få en følelse av når symptomene startet eller ble verre. Hvis noen opplever en rennende nese og lunger etter at de klippe plenen, er det sannsynlig at allergener i gresset er ansvarlig for deres reaksjoner. Noen ganger allergener kan være vanskelig å fastslå, så legene kan ha for å utføre hud testing. En metode innebærer å sette stoffer på en pasients hud og deretter skrape huden med en nål. En annen metode innebærer å injisere inn i huden allergener, som er blitt funnet å være en mer definitiv måte for å finne kilden for allergi.

Unngåelse

Den viktigste måten å bli kvitt symptomene av rhinitt er for lider å endre deres atferd og miljø. Hvis de har en tendens til å få rhinitt fra mugg eller støv, kan de ta tiltak for å redusere støv i sine hjem ved å dekke puter og madrasser med plastdeksler, ved hjelp av syntetiske materialer som skum madrasser i stedet for de som er laget med animalske produkter, og bli kvitt husholdning apparater og produkter som samler støv, som for eksempel gardiner og sengetepper. Personer som er allergiske mot pollen kan unngå å gjøre aktiviteter som hagearbeid og klipping, der de ville bli utsatt for pollen i lange perioder av gangen. Noen ganger unngåelse kan ikke være mulig fordi folk kan leve i områder hvor det er høye nivåer av allergener, slik at de kan ha for å få medisinsk behandling.

Medisiner

Det finnes en rekke medisinske behandlinger for å lindre symptomene på rhinitt, inkludert antihistaminer, dekongestanter og allergivaksinering. Antihistaminer ofte blir gitt til personer som har symptomer for korte perioder av gangen, for eksempel allergi sesonger, og de arbeider for å stoppe folk fra å ha rennende nese og nysing ved å motvirke effekten av histaminer. Slimhinneavsvellende midler brukes til å bidra til å stoppe nesetetthet, ofte i form av nesespray, og de vanligvis brukes for ikke mer enn tre dager. De fungerer ved å krympe blodkar og tillater luft å strømme gjennom nesen. Allergivaksinering er vanligvis bare gis til de som bor i områder med høye nivåer av allergener og hvis symptomene er vanskelig å behandle på andre måter. Disse allergivaksinering inneholder ofte doser av allergener som folk er allergisk mot. Dette gjør at kroppen å venne seg til disse allergener, slik at de ikke lenger vil produsere antistoffer mot det.