Digidexo.com

Årsaker til surhet

Årsaker til surhet


Surhet, også kjent som acidose, oppstår når kroppens naturlige pH-balanse blir altfor surt. For optimal helse, må kroppen opprettholde en pH balanse som er litt over syv på pH-skalaen eller svakt alkalisk. Når kroppen blir altfor surt, er det mer utsatt for et bredt spekter av dødelige helsemessige problemer, inkludert kardiovaskulær sykdom, leversvikt og kreft. En rekke livsstilsvaner bidrar til acidose. Du kan motvirke tilstanden ved å gjøre noen enkle endringer.

Alkohol Intake

Å drikke for mye alkohol er en kjent årsak til surhet. Alkohol produserer syre i kroppen ved inntak og kroppen din behandler det som enhver form for gift. I tillegg lever og nyrer, kroppens viktigste organer for fjerning av giftstoffer, er hemmet når du drikker alkohol. Du kan lide langsiktige skader som resultat. Uten riktig funksjon av disse organene i kroppen blir lettere altfor syrlig.

Røyking

Røyking er en kjent årsak til surhet og kan føre til en tilstand som kalles respiratorisk acidose. Røyking hemmer blodsirkulasjonen og kroppens evne til å fjerne giftstoffer fra kroppen. Røyking produserer også syredannende forbindelser i kroppen.

Dårlig kosthold

En altfor surt, fattig diett er en vesentlig årsak til surhet. Visse matvarer som grønne grønnsaker, avokado, agurk, hvitløk, banan, mandler og ingefær produsere alkali i kroppen, mens andre matvarer som ost, biff, sukker, kaffe, cola og loff produsere syre. For å hindre surhet, må du spise en balansert diett av hovedsakelig basisk mat og en mindre andel av sure matvarer. Ifølge innerself.com, består den ideelle diett på mellom 75 og 85 prosent alkalisk mat og mellom 15 og 25 prosent sure matvarer.

Digestive Problemer

Fordøyelsesproblemer er forårsaket av og bidrar til surhet i kroppen. Magesår, hypersekresjon av saltsyre, ventil svakheter, mangel på blodtilførsel til magen, og Zollinger-Ellison syndrom anses mulige fordøyelses årsakene til surhet. Uregelmessige eller unormale spisevaner kan også føre til surhet.

Stress

Surhet tendens til å være mer vanlig hos personer som lever svært stressende liv som forlater dem nervøs og urolig. Tilstrekkelig søvn er viktig for alle kroppsfunksjoner, inkludert vellykket fjerning av giftstoffer og bryte ned av syrer. Stress kan føre til søvnløshet og andre søvnproblemer, som igjen fører til surhet.