Digidexo.com

Xylitol Fordeler for Teeth

Xylitol Fordeler for Teeth


Xylitol er en sukkererstatning som brukes i sukkertøy og tyggegummi. En søt karbohydrat i bruk i mer enn et århundre, er det kjemisk ligner på tre sukker og er avledet fra løvtre trær, hovedsakelig bjørk. Xylitol har også forekommer naturlig i korn og mange frukter, og er til og med funnet i menneskekroppen som et produkt av normal metabolisme.

Samlet Oral Health

Mer enn to tiår med kliniske studier støtter bruk av xylitol i tyggegummi som sukker erstatning. Xylitol stimulerer produksjonen av spytt, noe som er viktig for å forebygge og redusere plakk på tennene. Det øker også pH av spytt, noe som bidrar til å hemme bakterievekst på tennene og tannkjøttet. Ifølge undersøkelser utført av tannleger i den pediatriske avdelingen av Yeditepe University i Tyrkia, daglig bruk av tyggegummi som inneholder xylitol betydelig redusert nivåene av skadelige bakterier i munnen. I tillegg til å redusere skadelige bakterier, xylitol hemmer også gjæring av munnen bakterier. Økt strøm av spytt bidrar til å fjerne munningen av biter av mat, noe som ytterligere bidrar til mindre bakterier i munnen.

Cavity Forebygging

Ifølge National Center for Biotechnology Information, Yeditepe universitetets tannlegestudier i 1970 viste en lavere forekomst av karies blant barn og voksne som regelmessig tygge tyggegummi som inneholder xylitol. Ifølge UnboundMedicine.com, kliniske studier utført av KK Mäkinen og andre i 1995 viste en signifikant reduksjon i forekomsten av hulrom når barn regelmessig bruker xylitol holdig tyggegummi. Kliniske forsøk har med hell vist seg at xylitol bruk stimulerer produksjonen av spytt og senker pH i munnen, noe som hemmer veksten av skadelige bakterier og plakkutvikling, og dermed bidrar til å forhindre hulrom.

Behandling av karies

Når et hulrom har inntruffet på tannoverflaten, kan tyggegummi søtet med xylitol hindre ytterligere forringelse av tannemaljen. Ifølge Ubundet Medicine nettstedet, har studier rapportert så tidlig som i 1962 at xylitol bruk kan bistå i remineralisering (vekst av emalje) av tannoverflaten hvor et hulrom er liten. Hvis pasienten holder hulrommet klar av matrester og tygger xylitol holdig tyggegummi regelmessig, kan tannråte kan bli arrestert og remineralization oppstå. Resultatene av kliniske studier med xylitol på barn i Belize lider av hulrom ble rapportert i International Dental Journal i 1995. Etter 18 måneder med regelmessig bruk, observerte klinikere arrestert utvikling og remineralization av eksisterende hulrom.