Digidexo.com

Hudutslett forårsaket av støvmidd

Hudutslett forårsaket av støvmidd


Hudutslett som en reaksjon på støv midd allergi er en av mange vanlige allergier at folk lider. Støvmidd er mikroskopiske bugs som lever nesten overalt at skitt ligger. De finnes hovedsakelig i hjemmene bosatt i puter, sofaer, senger og madrasser. De spiser mennesker og dyr dander (død hud), som finnes på overflater og sengetøy. Støvmidd er ca 1 / 100th av en tomme, noe som gjør dem mindre enn en periode mark.

Definisjon

Hudutslett som dannes ved kontakt med støvmidd er forårsaket av allergener. Disse utslett er utløst av immunsystemets reaksjon på visse støv midd protein. I tillegg til denne reaksjon, slimhinnen i nesegangene bli betent. Denne betennelsen kan også føre til nysing, hoste, piping i brystet og kortpustethet. Denne reaksjon kalles allergisk rhinitt. Allergisk rhinitt kan også være forårsaket av andre allergener som for eksempel støv, dander og pollen.

Identifikasjon

Hudutslett assosiert med støvmidd er røde og kløende og består av små humper. Disse små humper kan noen ganger bli med å forårsake elveblest. Andre symptomer assosiert med eksponering for husstøvmidd er nysing, rennende nese, kløende eller rennende øyne, kløende nese, postnasal drypp, hoste, ansiktssmerter, hyppig oppvåkning og puffy øyne. Personer med astma kan oppleve pustevansker, tetthet i brystet eller smerter, plystrende lyd når de puster og problemer med å sove.

Diagnose

Legen din kan mistenker at du har en allergi mot husstøvmidd basert på de symptomene du har, og av en fysisk undersøkelse av nasal passasje. I tillegg, kan han utføre en hud allergitest. I denne testen, vil han sette små dråper av allergenekstrakter på huden, ved stikk det. Disse dråpene er normalt administreres på øvre del av ryggen eller underarm. Dråpene vil stå i 15 minutter, eller inntil en reaksjon er synlig. Hvis du har støv midd allergi, vil du utvikle en kløende, rødt utslett. Den eneste bivirkningen av testen er kløende, rød hud, som vil gå tilbake til normalt i løpet av 30 minutter. Andre tester som kan utføres er blodprøver og lunge fungerende tester.

Behandlinger

Utslett forårsaket av støvmidd kan behandles ved bruk av antihistaminer. Antihistaminer virker ved å redusere en kjemisk utgitt i kroppen som forårsaker den allergiske reaksjonen. De arbeider for å stoppe kløe, nysing og nesen skjema kjører. De vanligst foreskrevet de er Allegra tabletter og Clarinex tabletter. Disse er gitt på resept bare. Over the counter antihistaminer inkluderer Benadryl, Zyrtec og Claritin.

Spesielle hensyn

Hvis du utvikler et utslett som du tror kan skyldes en allergi, bør du kontakte legen din. Ikke diagnostisere deg selv som symptomer assosiert med støv midd allergi kan også være symptomer på mer alvorlige forhold.