Digidexo.com

Hvordan smykkelaging kan hjelpe din helse

Hvordan smykkelaging kan hjelpe din helse


Lage smykker er en flott aktivitet for folk i alle aldre. Strenger perler kan lindre stress i utbrente fagfolk, og det kan styrke agility i seniorenes hender. Lite er nødvendig, bare noen streng, perler og masse kreativitet. Du kan få selvtillit, stimulere en kjedelig sinn og sosialisere med folk du ellers ikke ville møte.

Senket stressnivå

Smykkelaging er terapeutisk. Det letter sinnet av stress og distraherer den enkelte med en kjedereaksjon av hjernestimulerende midler som kan selv roe ned barn som lider av ADD (Attention Deficit Disorder) eller ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder). Ana Bosch, et frø perle smykker designer fra San Antonio, Texas, sier at perlene og designe smykker er en stor stressavlastning og gir en følelse av ro.

Økt hjernestimulering

Opprettholde hjernens funksjon er viktig, spesielt som en person blir eldre. Aktiviteter som opprettholder riktig hjernestimulering, som smykkelaging, har vist seg å redusere risikoen for kognitiv svekkelse i eldre. Denne studien, som var en del av en Rush Minne og aldring prosjektet gjennomført i Chicago, viste at aktiviteter for å stimulere hjernefunksjonen også bremset kognitiv funksjon nedgang, noe som er årsaken til lidelser som demens og Alzheimers sykdom.

Forbedret sosiale ferdigheter

Mens være en uavhengig arbeidstaker kan være fordelaktig, kan gruppe innsats bidra til å bygge sosiale ferdigheter som fører til økt tillit. En person som engasjerer seg i gruppeaktiviteter lærer å forholde seg til andre og danne en obligasjon som i mange tilfeller varer lenge etter at aktiviteten er avsluttet. Smykker klasser er effektive i å få folk sammen for å uttrykke seg på en kreativ måte mens engasjerende i samtalen og hjelpe hverandre til å presse den kreative terskel. Det bringer også folk sammen i et felles mål: å skape et fantastisk stykke kunst. En senior mann i en kunst å lage gruppestudie i Brooklyn sa smykkelaging reddet hans ekteskap. En kvinne i det samme studiet sa det var første gang hun hadde sett på seg selv som en artist og ikke bare en arbeider.

Forbedret Kreativitet

Lage smykker er en hands-on aktivitet som krever så mye kreativitet som det gjør fysisk evne. Lage et smykke omfatter først bestemmer seg for hva de skal gjøre, og deretter lage et motiv fra slike ting som metall og perler. Jo mer en person skaper smykker, jo mer kreativ blir de i å gjøre nye brikker. Også lage smykker utfordrer tankene å gjøre mer vanskelige stykker fra forskjellige materialer. For eksempel er det svært vanlig for en person til å begynne i perlene på nylon eller tiger halen og ender opp med mer komplekse metall smidde smykker. Den kreative prosessen utvikler seg, og det gjør Crafter.

Bedre fysisk evne

Smykkelaging er et flott verktøy for fysioterapi hos pasienter med håndskader eller lidelser som carpel tunnel syndrom. Mens eldre ikke kan være i stand til å lage smykker med fine tråder eller små perler, bør de være i stand til å bruke tykkere tråd og større perler. Ved hjelp av sine hender kan bidra til å holde sine fingre smidig. Lage smykker er ikke bare terapeutisk for seniorer, kan det bidra til å utvikle barnebarns hånd styrke og smidighet.