Digidexo.com

Hva kan man forvente fra en Torn Rotator Cuff

Rotator cuff er gruppen av muskler og sener som holder humerus bein på plass i skulderleddet, og lar armen til å rotere. Siden skulderleddet er ganske svak, revet rotator cuffs er vanlig. De er smertefullt og krever nøye behandling for riktig gjenvinning.

Årsaker

Revet rotator cuffs kan komme av en traumatisk skade. Folk er mest utsatt for å rive sine rotator cuffs er folk som er aktive i idretter som baseball, tennis, vektløfting og roing.
Den vanligste årsaken til en revet rotator cuff, er imidlertid overforbruk av skulderleddet over mange år. På grunn av dette, de fleste pasienter med en skadet rotator cuff er over 40.

Symptomer

De fleste mennesker med revet rotator cuffs opplever smerte ved heving og senking av armen, svakhet i armen og selv muskel tynning i skulderen.
Hvis rotatorcuffen ble revet som følge av skade, kan det være plutselige smerter, en følelse av knipser i skulder eller umiddelbar skulder svakhet. Etter den første skaden, vil det være pågående smerte i skulderen.
Hvis rotatorcuffen ble revet som følge av overforbruk over tid, kan symptomene utvikler seg gradvis og kan være mild i starten, men økte i intensitet etter som tiden går.

Diagnose

Hvis du tror du kan ha revet rotator cuff, bør du oppsøke lege umiddelbart. Legen vil først utføre en fysisk eksamen for å se hvor skulderen er øm, hva omfanget av bevegelse er, og for å sjekke skulderen sin styrke eller se om det er ustabilitet. Hvis legen mistenker en revet rotator cuff, vil hun bestille røntgen, MRI eller ultralyd eksamen for å avgjøre om det er revet og hvor alvorlig tåre er.

Behandling

Mange revet rotator cuffs kan behandles uten kirurgi. Behandlingstilbud omfatter sette armen i fatle, anti-inflammatoriske medisiner, steroidinjeksjoner, fysioterapi og masse hvile.
Noen revet rotator cuffs krever kirurgi. Legen kan anbefale operasjon hvis andre behandlinger ikke arbeider, hvis rive er ytterst smertefull eller hvis rive er i den dominerende arm av en meget aktiv person, slik som en idrettsutøver. Mange operasjoner kan være artroskopisk, betyr at de er minimalt invasiv, og de fleste operasjoner er polikliniske prosedyrer.

Recovery

Bedringens vei etter operasjonen er ikke en enkel en. Etter operasjonen blir armen immobilisert i en slynge, vanligvis fra fire til seks uker. I løpet av denne periode med hvile, er pasienten i fare for å miste noen mobilitet i skulderen. Pasienten går neste på til fysioterapi. Mange pasienter blir helt friske, selv om prosessen kan ta flere måneder.