Digidexo.com

Tegn og symptomer på ekstrem utmattelse

Tegn og symptomer på ekstrem utmattelse


Ekstrem trøtthet er et generelt begrep som brukes for å beskrive når en person føler overveldende sliten sammen med en rekke andre symptomer. Årsaken til ekstrem tretthet kan ganske enkelt være på grunn av inaktivitet, skjønt lengre tids tretthet er vanligvis forankret i en sykdomsprosess, slik som depresjon, anemi, graviditet eller hypotyroidisme. Du bør ta kontakt med lege hvis du opplever ekstrem utmattelse som ikke avtar.

Apati

Den primære symptom på ekstrem trøtthet er intens sløvhet. Apati kan være så uttalt at du kan være i stand til å opprettholde de aktivitetene som kreves for dagliglivet, som for eksempel å lage mat, tending til personlig hygiene behov og jevnlig går på skole eller arbeid. Apati kan manifestere seg som fysisk svakhet eller mental fogginess.

Manglende evne til å konsentrere seg

Konsentrerer krever mye mental energi og fokus, noe som kan være nesten umulig for noen med ekstrem trøtthet. Manglende evne til å konsentrere seg kan føre til dagligdagse aktiviteter å bli oversett, for eksempel å betale regninger og sende julekort.

Overdreven Sleep

Sleeping 10 timer eller mer per natt kan være et symptom på ekstrem utmattelse. Dette er på grunn av den overveldende fysisk og mental svakhet og apati. Noen mennesker med ekstrem trøtthet er ikke i stand til å forlate sine senger for de fleste av sine dager, som er en av gjerningsmennene av overdreven søvn.

Endringer i Appetite

Det er vanlig for en person med ekstrem tretthet å ha en uvanlig appetitt. Noen ganger appetitten vil øke betraktelig, og andre ganger vil det dramatisk redusere. Dette kan føre til merkbar vekttap eller vektøkning.