Digidexo.com

Hvordan Borage Oil hjelpe kroppen?

Borage-olje inneholder høye mengder av den essensielle fettsyren gamma-linolensyre (GLA). Gammalinolensyre hjelper kroppen på en rekke måter, fra å forbedre blodtrykk og sirkulasjon for å opprettholde ungdommelig hud og redusere tørrhet. Borage olje hjelper kroppen ved å gi denne essensielle fettsyren.

Egenskaper

Kroppen gjør ikke essensielle fettsyrer, så de må være levert av dietten. GLA er funnet i mange vegetabilske oljer, og er en del av et balansert kosthold. Imidlertid, noen ganger kroppen trenger mer enn blir levert for å oppnå og opprettholde optimal helse. Tar borage frø olje kan hjelpe kroppen ved å gi dette viktige næringsstoffet. Kroppen bruker GLA å skape prostaglandin, et hormon-lignende stoff som hjelper kroppen glatte muskelsystemet og blodkar funksjon. Det hjelper også på å moderere blodtrykk og kontroll av betennelser.

Body

Borage olje kan tas for å bidra til å bekjempe mange plager. Det er blitt funnet å være effektiv i å hjelpe kroppen redusere betennelse, regulerer blodtrykket, og hjelpe til å hindre blodkoagulering. Den GLA funnet i borage-olje har også vært benyttet i tilfeller av revmatoid artritt, diabetisk nevropati, blodsirkulasjon og kardiovaskulær sykdom. Det kan også tas for å hjelpe kroppen med tilfeller av mindre depresjon, lunger, hoste, premenstruelle symptomer og menopausale symptomer ved å levere den GLA som kan bidra til å lindre disse symptomene.

Skin

Borage olje hjelper huden å holde seg ungdommelig og smidig, og kan bidra til å bekjempe tørrhet når det tas som et kosttilskudd. Tar borage olje har også vist seg å hjelpe med tilfeller av eksem og psoriasis. En nærings-mangel kan i stor grad påvirke hudens helse.

Inntak

Essensielle fettsyrer er essensielle, og GLA er intet unntak. Selv om de fleste balansert diett som allerede består av tilstrekkelige mengder GLA, noen ganger kroppen trenger en ekstra kilde til dette næringsstoffet. GLA er funnet i mange vegetabilske oljer, samt nattlysolje og solbær olje. Imidlertid inneholder borage frø olje 20 prosent til 23 prosent GLA, mye mer enn din gjennomsnittlige vegetabilsk olje og betydelig mer enn nattlysolje eller solbær olje.

Betraktninger

Det er flere faktorer som kan påvirke mengden av GLA nødvendig i kosten. Mangel på GLA kan utvikles med aldring eller glukoseintoleranse, og vil avhenge av din diett og mengder av kosten fett du spiser på en vanlig baser. Borage frø inneholder små mengder av levergiftstoffer som kalles pyrrolizidinalkaloider, selv om testing har indikert at leveren toksinet ikke finnes i frø olje. Det anbefales imidlertid å være klar over din kilde for kosttilskudd. Tar store mengder borage olje kan også føre til en urolig mage, men generelt bør du være OK med opp til 12g om dagen.