Digidexo.com

Symptomer på den siste etappen av leverkreft

Symptomer på den siste etappen av leverkreft


Leveren er kroppens største indre organ. Ligger på høyre side av kroppen under lungene og under ribbeina, serverer leveren mange vitale funksjoner, inkludert å bryte ned fett, filtrering visse skadelige stoffer fra blodet, og produsere kolesterol. Leverkreft er en sykdom som begynner i leveren snarere enn en som ekspanderer inn i leveren. Leverkreft er en av de mer farlige former av sykdommen fordi det er få symptomer før kreften har nådd avanserte stadier.

Størrelse

The American Cancer Society anslår at mer enn 18.000 amerikanere vil dø av leverkreft i 2009 og ytterligere 22 620 nye tilfeller av enten gallegang eller primær leverkreft er forventet å bli diagnostisert. Menn er mer enn dobbelt så sannsynlig som kvinner til å utvikle leverkreft.

Forebygging / løsning

Leverkreft presenterer sjelden symptomer i tidlige stadier av sin utvikling. Svulstene, som er små i sine tidlige stadier, er vanskelig å oppdage ved rutinemessige fysiske undersøkelser, og det er for øyeblikket ingen pålitelige screeningtester tilgjengelig selv om en alfaføtoprotein blodprøve kan noen ganger oppdage tilstedeværelsen av ulike typer kreft, inkludert leverkreft. Ultralyd-teknologi kan også være i stand til å detektere tilstedeværelsen av en tumor.

Betraktninger

De fleste av de symptomer forårsaket av leverkreft i senere stadier kan også være forårsaket av andre forhold. The American Cancer Society oppfordrer pasienter som opplever uforklarlig vekttap, tilbakevendende tap av matlyst, feber, kvalme, gulsott, en merkbar masse under huden på høyre side, uforklarlige magesmerter eller hovne årer i buk-området for å søke legehjelp.

Funksjoner

Svulstene er involvert i leveren kreft kan skille ut hormoner som kan resultere i høye nivåer av kalsium i blodet. Dette kan gi kvalme, forstoppelse, forvirring eller en generell følelse av svakhet. Disse hormonene kan også resultere i lavt blodsukker. Noen menn kan oppleve brystforstørrelse eller krymping av testiklene.

Tester

Hvis legen mistenker leverkreft, kan pasienten bli utsatt for et batteri av tester som kan omfatte røntgen og CT-skanning, magnetic resonance imaging (MRI) eller ultralydundersøkelser. Legen kan også anbefale en angiografi for å kartlegge blodstrømmen i blodkar eller en laparoskopi, som kan gi ham eller henne en bedre oversikt over dine indre organer.