Digidexo.com

Hvordan sjekke respirasjon

Kontroll for respirasjon er en av de første tingene du trenger å gjøre mens evaluere et offer i en nødssituasjon. Ifølge American Heart Association, må du avgjøre om en person puster normalt eller puste erraticly, i det som kalles agonal gisp representerer hjertestans.

Bruksanvisning

Hvordan sjekke respirasjon

Knel ned ved siden av offeret og finne ut om han er bevisst eller ubevisst. Spør "Er du ok?" Hvis de ikke klarer å snakke be dem bevegelse som de er bevisst; du trenger for å finne ut om de puster.

Utfør en head-tilt for å se om det er noen hindringer til luft banen. Plasser hånden på offerets panne presser hodet bakover forsiktig. Med den andre hånden, løfter offerets haken frem. Dette åpner luftveiene og kan føre dem til å ta en pust. Du kan også se om det er noen synlige hindringer.

Se på offerets bryst. Normal pusting gjør brystet går opp og ned som lungene blåses opp og tømmes. Du har fem til ti sekunder å finne ut om de puster slik at du ønsker å handle raskt og gjøre raske vurderinger.

Lytt til offerets munn for noen tegn til å puste. Du kan også føle pusten hvis offeret puster.

Utfør HLR hvis personen ikke puster. Dette vil kreve puste for den personen. Du bør gi offeret to innblåsninger, hver varer ett sekund. Hold pusten normal og ikke prøve å tvinge luft inn i offerets lungene. Se hans bryst stige. Da bør du gjøre 30 kompresjoner, to per sekund. Brystkompresjoner er ferdig med hendene foldet sammen trykke 1 til 2 inches ned i mellom personens brystene. Alternativ pusten for komprimering til hjelpen kommer eller personen gjenvinner bevisstheten.

Tips og advarsler

  • Hvis pasienten puster, trenger du ikke å starte HLR. Hvis det ikke er noen tegn til respirasjon, må du starte HLR med brystpumper og kunstig åndedrett.
  • Hvis offeret har åndedrett men respirasjon ikke er i et normalt mønster, kan du fortsatt trenger for å hjelpe offeret med respirasjonen.
  • Hvis du er usikker på hvordan HLR eller føler rusten, innser at å gjøre noe er bedre enn å gjøre ingenting ifølge Mayo Clinic. Du kan spare noens liv ved å prøve.
  • HLR metoder som er beskrevet ovenfor er for voksne. Hvis du prøver å gjenopplive et barn under 8 år, utfør trinn 1 til 4 først. Hvis du trenger å utføre HLR bruk kun en hånd for kompresjoner og puste mer forsiktig. Opprettholde samme to puste, 30 komprimeringsalter du vil bruke for en voksen.