Digidexo.com

Årsaker til Hånd Nummenhet

Årsaker til Hånd Nummenhet


Hånd nummenhet kan være et resultat av en rekke årsaker, fra nerveskader til dårlig ergonomi. De fleste av nerver i hånden kjøre fra armen til hånden og fingrene. Skader på nerver kan være et tegn på alvorlig skade eller sykdom, og bør undersøkes av lege, spesielt når nummenhet kommer på raskt og er etterfulgt av skyting smerte.

Stroke

Hånd nummenhet kan være en indikasjon på et slag pågår. Hvis nummenhet kommer plutselig og er ledsaget av smerten skyter opp armen, kan et hjerneslag være i gang, og pasienten bør få akuttbehandling. Andre symptomer som kan følge med nummenhet hvis et slag er i gang er svimmelhet, forvirring, problemer med å snakke og lammelser.

Inaktivitet

Når armen er inaktiv i en lengre periode, for eksempel når du sover eller sitter, blir sirkulasjonen avskåret, og hånden kan bli nummen. Manglende blodtilførsel til hendene kan også være et resultat av plakk i arteriene og kan signalisere alvorlige komplikasjoner. Flytting og rister hånden for å se om følelsen igjen raskt kan teste alvorlighetsgraden av tilstanden. Hvis hånden er fortsatt nummen etter å flytte den rundt, bør lege kontaktes.

Nerve

Ifølge National Institutes of Health, kan nerveskader til en plate i ryggen føre til at armene og hendene til å gå nummen. Når flyttet inn i en bestemt posisjon, vil den herniated plate legge press på nerver og skape nummenhet. En skade på toppen av ryggraden, nær halsen, presenterer vanligvis som kriblende og smertefull nummenhet eller følelse i armer og hender, mens lavere ryggskader påvirker vanligvis bein og føtter.

Carpel Tunnel Syndrome

Når midten nerve som går til hånden er skadet, kan det resultere i nummenhet og carpel tunnel syndrom. Tilstanden er først og fremst forbundet med repeterende bevegelser gjort i arbeidsforhold, for eksempel keyboarding og snekring, som krever de samme håndbevegelser i timevis. Den innledende nummenhet vil presentere i tommelen og av hånd om følelsen skyldes Carpel tunnel-syndrom. Hevelse ofte følger følelsene.

Raynauds fenomen

Raynauds fenomen, også kalt Raynauds sykdom, er en sirkulasjons tilstand som forårsaker ekstremiteter, som nese, ører, tær og fingre, å prikke og gå nummen når de utsettes for kulde, eller når en person opplever ekstreme følelser eller stress. Blodårene constrict som svar på kulde og stress, og sende en kriblende følelse gjennom hendene, til slutt lammende ekstremiteten. Den lammende følelsen kan vare i et par minutter eller et par timer. Leger ved National Institutes of Health rapporterer at avspenningsteknikker er en av de beste forsvar mot hånd lammende angrep for folk som lider av Raynauds sykdom.