Digidexo.com

Definisjon av rhizotomy & Recovery Time

Rhizotomy er et kirurgisk inngrep utført i svar visse nevrologiske lidelser og i noen tilfeller for å redusere alvorlige ryggsmerter. Fasett rhizotomy og selektiv dorsal rhizotomy er prosedyrer som skal behandle ulike tilstander. Avhengig av typen av prosedyre, kan mengden av etterbehandling og gjenvinning av tiden som kreves variere.

Dorsal rhizotomy-Definition

Sykdommer som cerebral parese kan føre til en tilstand som kalles spastisitet, hvor musklene i enkelte deler av kroppen forblir permanent sammentrukket. Selektiv dorsal rhizotomy er en tilnærming til behandling av denne tilstanden. Under selektiv dorsal rhizotomy, kirurgen identifiserer og kutt noen av nervefibrene fra ryggraden som kommuniserer med den berørte muskelen. Prosedyren reduserer permanent spastisitet, selv om det ikke løser andre problemer forbundet med nevrologiske lidelser som cerebral parese.

Fasett rhizotomy-Definition

Fasett leddene er de som lenker tilstøtende ryggvirvler i ryggraden. Problemer med fasett leddene kan føre til smerter i ulike regioner av kroppen, avhengig av hvilke nerver er berørt. I tilfeller der smerte blir alvorlig eller ikke kan være vellykket behandlet av andre metoder, kan leger ty til radiofrekvens rhizotomy. I løpet av denne prosedyren, er en elektrodetupp nålen brukes til å anvende intens varme til de små nerver ved fasett felles, lyddempende nerve, slik at den ikke kan bære signaler.

Dorsal rhizotomy-Recovery Time

Umiddelbart etter en selektiv dorsal rhizotomy, pasienter vanligvis forbli på sykehuset for en til tre dager. Vanligvis pasienten kan gjenoppta spise fast føde en dag eller to etter operasjonen og vil forbli på narkotiske smertestillende midler i to til tre dager. Pasienter vanligvis trenger omfattende fysioterapi, som kan vare i uker eller måneder etter inngrepet, selv om umiddelbare ettervirkninger som smerte, kiling, prikking og brenning i nervene vanligvis vare i mer enn to uker.

Recovery Time for Facet rhizotomy

Radiofrekvente rhizotomy er mindre invasiv og generelt har en kort restitusjonstid. Det er vanligvis en poliklinisk prosedyre som kan selv bli utført med lokal anesthesic. Pasienter ofte er utladet i løpet av en time.

Komplikasjoner og Recovery Time

Som med alle kirurgiske inngrep kan komplikasjoner vesentlig forsinke bedring. Mulige komplikasjoner av rygg rhizotomy kan omfatte infeksjon eller komplikasjoner fra anestesi, selv om begge er ganske uvanlig. Radiofrekvente rhizotomy å behandle fasett felles problemer kan føre til komplikasjoner som infeksjon eller lavt blodtrykk, selv om komplikasjoner fra denne prosedyren er sjeldne.