Digidexo.com

Hva er betydningen av jern i maten?

Hva er betydningen av jern i maten?


Jern er en av de viktigste næringsstoffer i kroppen. Det er ansvarlig for gjennomføring oksygen i de røde blodcellene til musklene, og er nødvendig for å produsere energi. Mangel på jern kan føre til anemi.

Funksjon

Sammen med gir muskler med oksygen, jern er det som gir blodet den røde fargen. Iron styrker immunforsvaret, øker motstand mot forkjølelse, sykdommer og andre infeksjoner.

Betydning

En person uten at en tilstrekkelig mengde av jern i hans diett er i fare for utvikling av jern-mangel anemi. Lavt jern fører til lave nivåer av røde blodlegemer, noe som kan gjøre ham føler lethargic, ser blek ut, har kalde hender og være mer utsatt for infeksjoner.

Fordeler

Å spise jernrike matvarer som rødt kjøtt, fjærfe, grønne bladgrønnsaker og bønner kan være en effektiv måte å miste vekt. Mer oksygen røde blodlegemer blir fraktet til musklene under trening, noe som åpner for en mer intens treningsøkt. Derfor er flere kalorier brent.

Betraktninger

Kroppen absorberer jern fra animalske produkter beste, men andre kilder til jern inkluderer forsterkede frokostblandinger, nøtter, frø og tørket frukt. Den anbefalte daglige rasjon for jern er 15 milligram for kvinner og 10 milligram for menn.

Forebygging / løsning

Mens jern i kroppen er svært viktig for optimal helse, kan ta jerntilskudd være farlig. Mange kosttilskudd inneholder høyere nivåer jern enn den anbefalte daglige rasjon, som kan være skadelig for kroppen. Bare en lege kan diagnostisere en jernmangel.