Digidexo.com

Hva er den viktigste kilden til energi for kroppens celler?

Karbohydrat, fett og protein-molekyler er de tre energi-inneholdende molekyler i mat. Av disse tre molekyler, sukker hentet fra karbohydrater (kalt "glukose") fungerer som den viktigste kilden til energi for kroppens celler.

Funksjoner

Den energien som finnes i næringsmidler er lagret i de kjemiske bindinger i de atomer som danner hvert molekyl av karbohydrat, fett eller protein. Prosessene med fordøyelse og cellulær respirasjon arbeid for å bryte ned disse molekyler til mindre og mindre komponenter inntil dette kjemisk binding er til slutt brutt, og energien som er bundet i det slippes, og brukes til å syntetisere ATP (adenosin trifosfat).

Funksjon

ATP er en høy-energi fosfat bånd som transporterer energi i hele cellen. Det er den energi som faktisk krefter i cellen.

Grunnlag

Hver energi molekylet følger en annen katabolisme vei til ATP produksjon. En av grunnene til glukose er cellene primære energikilde er fordi det følger den mest effektive vei. Fat molekyler er vanskeligere å kataboliserer, og nedbryting av proteiner er generelt i den hensikt å syntetisere andre proteiner.

Effekter

Til tross for hype av lav-karbohydrat dietter, for å fungere mest effektivt, kroppen faktisk trenger en betydelig mengde karbohydrat kalorier.

Anbefaling

The Mayo Clinic retningslinjer anbefaler at 45 til 65 prosent av det daglige kaloriinntaket være avledet fra karbohydrater.