Digidexo.com

Hvordan bruke hvetekli

Hvordan bruke hvetekli


Den harde ytre laget av hvete kalles hvetekli, og det er en god kilde til flere viktige næringsstoffer som kostfiber, jern, fosfor, kalium, niacin og folat. Mens vanlig hvetekli er ikke veldig smakfull, kan den brukes i mange oppskrifter og matvarer slik at du kan høste sine ernæringsmessige fordeler i en gane-tiltalende måte.

Forbedre bakevarer og korn

Erstatte noen av melet i din favoritt brød eller muffins oppskrifter er en rask og enkel måte å innlemme hvetekli i kostholdet ditt. Bytt 1/4-kopp mel for en lik mengde hvetekli som et godt utgangspunkt. Du kan også erstatte noe av melet du normalt vil bruke i pannekake og vaffel oppskrifter med hvetekli, foreslår Jack Goldberg og Karen O'Mara, forfatterne av "The Four Corners Diet: The Healthy Low-carb måte å spise for en levetid . "

Boost Your Morning skål med frokostblanding

Rør en spiseskje eller to av hvetekli inn havregryn eller andre varme frokostblandinger som en enkel måte å øke fiber, vitamin og mineralinnhold i måltidet morgen. Hvetekli vil øke den ernæringsmessige verdien av granola og müsli i tillegg. Forbedre vitamin og mineral innhold av kald frokostblanding med hvetekli, også. Dryss litt av hvetekli over frokostblanding før topping den med melk og frisk frukt.

Bruk den for Breading eller bulking

Legg hvetekli til panering som du bruker til å belegge svinekoteletter eller kyllingbryst før bakervarer dem. Reduser mengden mel eller maismel du bruker og erstatte den med hvetekli. Rør de tørre ingrediensene sammen før dyppe kjøttet i pisket egg og rulle den i hvetekli blandingen. Hvetekli også legger bulk til andre kjøttretter slik som kjøttboller eller kjøttpudding, Goldberg og O'Mara notat. Rør hvetekli inn i rått kjøtt før det er godt innarbeidet. Koble den med saus eller andre ingredienser, og du sannsynligvis vil ikke engang merke smaken av hvetekli.

Noen flere bruksområder

Du kan bruke hvetekli i dessert oppskrifter som cookies og brownies. Selv om det ikke vil gjøre dessert næringsrik, hvetekli minst legger litt av næring til en og annen godbit. Legg hvetekli til hjemmelaget pizzabunn i stedet for noen av melet. Når det er toppet med saus og andre ingredienser, har du sannsynligvis vil ikke engang smake forskjellen. Dryss litt av hvetekli i supper, stuinger og gryteretter som en annen måte å legge bulk og næringsstoffer til matvarer.