Digidexo.com

Hvordan Bytt til en Gluten- og mel-Free Diet

Gluten- og mel-free dietter anbefales for en rekke forhold, alt fra cøliaki til mild gluten intoleranse overfor mer komplekse tilstander som autisme eller ADHD. Gluten er en type protein som finnes i en rekke vanlige korn og er også inkludert i mange vanlige matvarer, noe som gjør gluten unngåelse en ferdighet å lære hvis du eller noen du elsker har blitt plassert på en gluten og mel-fri diett.

Hvordan Bytt til en Gluten- og mel-Free Diet

Going Gluten og mel Free

•  Unngå korn som inneholder gluten som den opprinnelige målet på en glutenfri diett. Ikke alle typer korn inneholder gluten, så du er nødt til å huske de som gjøre for å unngå utilsiktet inkludert noen mål på gluten i en ellers begrenset diett. Ifølge Mayo Clinic, de primære korn som inneholder gluten inkluderer bygg, rug, hvete, Durham, bulgur, matzo, triticale, spelt, kamut, Kasha, semulegryn, Farina, og Graham mel. Mens havre inneholder ikke noen mål på gluten på egenhånd, de er ofte produsert i anlegg som også håndterer hvete, noe som gjør muligheten for krysskontaminering sannsynlig. Dermed unngår havre med mindre du er spesielt fortalt at de er garantert glutenfritt.

vite hvilke matvarer vil trolig inneholde gluten, slik at du kan unngå dem helt. Disse inkluderer mange vanlige matvarer som saus, pasta, suppe, brød, kjeks, frokostblandinger, kaker, paier, godteri, øl, salatdressinger, alle typer sauser (selv soya), bearbeidet kjøtt og imitasjon kjøtt. Få i vane å sjekke etiketten ingredienser av dine favoritt mat å se etter tilstedeværelsen av noen av de nevnte korn, gluten, eller mel.

Begrense matinntaket til garantert glutenfrie matvarer. Den sikreste måten å strukturere kostholdet ditt er rundt frisk frukt, grønnsaker og magre proteinkilder som fjærkre, sjømat, egg og magre kjøtt. Selv om dette kan virke carb-restriktive, trenger en glutenfri diett ikke holder seg til et low-carb tilnærming - bare øke inntaket av frukt og grønnsaker hvis du ønsker å få mer karbohydrater i kostholdet ditt. Endelig er ris en annen glutenfri element som kan brukes til å øke det daglige nivået av carb forbruk.